Wednesday, May 11, 2011

Special Screening : PRIEST

Salam sumer...

Ahakz...semalam dapat tiket free untuk prescreening dari Nuffnang. Benda free, sapa taknak kan. Eh, bukan bawah nama aku pon, bawah nama blog TEDDYPINKYGURL tapi kira  aku nyer gak la kan, sebab dia cilok idea aku..aku tak dapat, tapi dia tak dapat..pelik..pelik..pelik..kahkahkah...Taknak kalah tu...
PRIEST - bakal berada di pawagam pada 12 May 2011, esok le pendek kata. Jadinya, aku dah tengok 2hari sebelum, di GSC MidValley. Aku pon taktao apa specialnya PRIEST ni, sampaikan sebelum masuk hall, henfon, ipad2, iphone, laptop, DSLR sumer kena simpan kat luar. Takleh bawak masuk, siap kena scan bagai..eh, aku tinggalkan henpon je, ipong, iped2 tu aku simpan kat kedai lagi..

PRIEST..sebut betul-betul 'prissst....' ye, bukan 'peri yesttt...'..mengisahkan 'satu pasukan khas dari gereja' yang ditrenin untuk menghapuskan vampire-vampire yang gile babi cekap, babi pon tak cekap macam tu. Kalo ditengokkan dari environment dalam PRIEST ni, nampak macam zaman ntah pape, tapi teknologi canggih giler. Dengan segala lift bagai & bilik penghakiman siap guna mikrofon kalo nak bercakap ngan ketua paderi, patut guna la voice detector, baru nampak lagi canggih kan..kihkihkih..tapi motor dia canggih wok, siap ada NOSS lagi ye..stabil giler, 300kmh pon rilek lagi, ride takyah pakai fullface pon. Kagum giler..

Rating aku leh kasi 8/10 untuk action movie. 

Sekian sinopsis&review untuk citer nih, terima kasih...kahkahkah...boley? Takde mood le nak eleboret panjang-panjang..


* First time jumpa blogger HazmanFadzil..thanx bro sebab tegur aku, aku dah perasan ko, tapi aku sangkakan ko ni sorang photog yang femes tu, rupanya femes blogger..juga 1st time ketemui sama pasangan tunang baru - Che Arm & Hana..bahagia gitu muka memasing..terus salam.. amik berkat, amik berkat...

Malam ni layan movie PAUL lak....best ke???


12 comments:

Cik NuNu said...

idea tetap idea sy yek.. tolg translate je.. huhu.. (xnk kalah jgk..) ;)

aque said...

wah.... jumew kawan2 bloger.. hehhehe besh tu...

Anna Boleyn said...

hahaha dekat sidebar tu nampak je tajuk ni terus bukak.:p eh eh ada link kite. baru 1st time ke? rasa nya 2nd kot. 1st masa premiere ccreenining world invasion. tp ms tu lom tunang lagi. :)

Ardini Humaira said...

wahh jumpa pasangan tunang baru ;)

J.M.R said...

CN: banyak la..

aque: best jumpa diorg nih..

AB: 1st time sbgi tunangan..hehehe..

AH: tu la pasal, amik berkat gk..ngn dni je tak amik berkat lg..

hazman aka species1980 said...

alaaa....aku ni budak baru nak blajar pegang DSLR....btw hope kita jumpa lagi kat next time... p/s : citer PAUL tu termasuk dalam list movie marathon aku AHAD nie....

CintaZulaikha said...

org kata paul best~~

Nick said...

sounds good :) still haven't watch yet :(

darkbatman said...

mcm best je bro?

Redbloodsnow said...

lama aku tak tgk wyg taw. dok tgk DVD je memanjang :(

mummysyafie said...

nak tanya stu je..camne tahu vavi tu cekap? cer citer..cer citer..

che armster said...

hehehe berkat tu ada due date tau.. baik cepat2 buat majlis jugak haha