Friday, May 20, 2011

NUR KASIH | NORA ELENA

Sedang syok skodeng fesbuk awek-awek dan lelaki jambu, chengg..masuk mesej kot fesbuk chat. Bunyi mesej masuk tu memang annoying gile. Bila fesbuk nak buat setting tukar nada mesej masuk ek?

" Bro, nur kasih ke nora elena ? "

Ni mamat mana lak mesej tak bagi salam, terus sebut-sebut nama awek nih? Ni kalo awek Kg Idaman baca mesej ni, leh bikin huru hara. 

Aku jawab ringkas, " ??? "

2 saat dia reply balik... " Lu ni tak up to date langsung la, nur kasih ke nora elena ? "

Ni bikin aku panas nih. Tiap-tiap pagi pas mandi aku baca blog, tiap kali nak meeting, aku baca blog, tengah meeting aku main fesbuk, tiap kali pas lunch aku baca blog, lepas dinner aku online YM, sebelum baca doa tido pon aku baca blog, selamber cakap aku tak up to date...

Aku jawab ringkas lagi " ?? "

mamat ni cam bengkek je, reply " kata up to date, Lu tak layan ke, nur kasih ke nora elena? "

Berguwa, berlu lu, tetiba layan nur kasih & nora elena.." Wa tahu la, tu hot movie & hot dramas sekarang ni "

mamat ni cam dah cool balik.." tahu pon, so camane skang nih, nur kasih ke nora elena..pls reply asap bro..urgent! "

skang ni, aku lak bengkek..." Lu nak tanya apa, dari tadi lagi dok sebut nama du awek tu pehal??? Lu nak ape mangkuk?!!! "

5 saat takde reply....

dah masuk 30saat pon tak reply gak.....

.............." ..aku nak nak letak nama newborn baby aku je, Nur Kasih ke Nora Elena? aku tanya je. Aku cari buku Himpunan Nama-nama Indah Dalam Islam tak jumpa......."

Aku tarik nafas dalam-dalam " lu letak nama Ratu Anjasmoro lagi sedap kot...."..sent!.. pastu klik kat 'Go Offline'..

19 comments:

cikmOt said...

hahaha, lu memang tak update...ekekeke

Peri PiA said...

marah nmpk,hihihi

NenekPenne said...

ha ha ha...

nak tergelak pun ada
apa susah letak jer lah nurkasih nurelena ratu anjasmoro... abis citer

Ery Farieha said...

hahahahahaha tah pape je

achik ezam said...

nora elena tu siapa???

mamai said...

hahahaha ganas tu bro

m.q said...

hahahaha...sengal

lagenda said...

kahkahkah..tmpt rujukan nama2 baby rupanya jmr ni yek..silap hb nnt, RM pun tanya ko apa nak buh nama babynya kot..ekekekeke

CintaZulaikha said...

akkakkakkkak...musti tersentap member tuh...

MaMa AiNi said...

rasa nak gelak je.. tapi ha 3x..opp sori ek!!..nice entry..

Mak Su said...

sy x folo crita tu.... sy pun mungkin akan jwb dgn byk tanda soal

ejaMaria said...

hahahahaaa....

menanges klu letak Ratu Anjasmoro tuh... ;p

iQa~ said...

penangan cerita tv...hahaha...

Plankton Seksii said...

tak mesra alam hahha

Ardini Humaira said...

haha...
nur kasih tukaq aa sket... nur kasih tizz zaqyah ku sayang. miahahaha

Puteri Iqa Izyan said...

hahahaha. adoi.
skill baru nk cri nme anak sekarang. huhu

L@dykiki said...

hahha..nama kita pun konon² tiz tu.. tapi takde tiz.. zakiah jer.. miahahah! ;p

Anonymous said...

sokong cadangan nenek penne..hahaha..lawak2

hazman aka species1980 said...

sekali abg long jamar sudah panas maa......