Tuesday, May 17, 2011

Mesej Tak Henti-henti

Aku betul tak puas hati nih. Dari jam tepat 12 malam semalam, sampai la ke pagi nih, berapa banyak khidmat pesanan ringkas dah aku dapat. Biasa kalo tengah-tengah malam buta tu, kalo bukan bos botak aku tu, biasanya Maxis yang hantar. Eh, maxis pon jarang hantar tengah-tengah malam kot, biasa lepas Maghrib banyak la diorang hantar konon-konon free servis.

Aku notice, setiap sms tu, mesejnyaa bunyi lebih kurang sama. Manalah diorang rembat ayat-ayat sastera tahap STPM nih. Aku takat SPM je kot. Sambil mamai, dah bunyi tett tanda sms masuk, nak taknak, capai gak henpon, nak gak baca kan, kot-kot ada urgent or emergency. Kang nyesal tak sudah lak..pas baca, rasa nak campak je henpon tu ke dinding..barua..

Pas solat Subuh, pon berbunyi lagi. aku bajet, orang nak ajak aku gi usrah arinih, kang rini cuti. Biasa pas usrah, ada makan-makan free, rezeki la kiranya nih. Elok je baca sepatah dua, rasa nak doa panjang-panjang, biar barua ni jadi lebai lak. Kompom doa aku tak dimakbul, memang barua foreva la...

Last sms aku terima,  " Bro, lu tak gi semayang ke rini? "....aku reply " jadah pe semayang time ni? " ...

...barua reply " It's ur day..Happy Wesak Day..."

fak...ni kompom tak faham konsep 1Malaysia....





11 comments:

lagenda said...

ekekeke..alo bro!

Hepi wesak days..

P/s: Rupanya mamat ensem ni pakai maxis ye?

mamawana said...

Kan dah sembahyg suboh tadi.? Ker...ker??

Mimie.Candy Cane said...

ahahahaha...satu malaysia sangattt...

nurain said...

banyak kueh raya?haha..tambahkan ke fak an~

Peri PiA said...

hihihi

cikpia said...

ha ha ha ha ha haktuih!!!!

mummysyafie said...

hihih...happy wesak day gak ler JMR yer.

CintaZulaikha said...

hahhahhahhha...tak henti2 lagi nak tergelak~~

░♥si lampu neon♥░ said...

celcom pon takde wish wesak day ! huhuhu

enyheartsdiamond said...

hehe.. eny tak dpt pun mesej2 dr maxis :p

tak adil ni! :p

Halen said...

hehe ok la tu bkn selalu pun..