Wednesday, May 18, 2011

KONGSI - lu langsi lu mati


Lu dah tengok KONGSI? Kalo belum, bagus, lu masih belum terlambat. Wa dah tengok last week, dan wa hampir lupa yang wa pernah tengok. Ramai yang minta wa KONGSI review movie aksi tergempak May ini. Rasa cam wa dah mati sebelum sempat berKONGSI. Kalo wa KONGSI, macam wa yang rugi, tapi kalo tak KONGSI macam wa lak langsi..

Wa nyer review, ada 2 situasi okkey..

Situasi PERTAMA; Kalo kepala wa kena acu ngan pistol bullet hidup, bontot wa kena tusuk ngan pedang samurai panjang 1.3meter, dan Tumulak tanya wa " Mu raso waye KONGSI sedak ko dok? "...wa reply " Best gilo boh. Ni la waye terbaik wak anok tempatan buat. Banggo gilo aku jadi anok mesia. Wa tengok dok kelip-kelip. Penoh ngan aksi ganah dan ghairah. Doh tu kelako gilo. Meme setanding ngan cito omputih la......bla..bla..bla..fak..bla..bla..bla......."

Situasi KEDUA; Awek hot pakai mini skirt, dada belah empat tanya wa " You rasa filem KONGSI ni best ke tak? "...Wa reply " Dong b  prejudis, we woch fes, n we jadg..."

...........................................wa harap KL Gangster tak buat tokan-tokan dam KL tak frust sangat..

Sekian, terima kasih...

5bintangs bulih bui daripado 10 bintangs..bereh boh...




15 comments:

man yusoef said...

haha...maksudnya tak best la tu...tapi dgr cer first day tayang dah dpt RM 1.1 juta..ape cer??

lAl said...

baguih demo punya review nih.. kawe tak tengok lagik.. :(

perondajaketbiru74 said...

hmmmm setakat ni semua filem lakonan mamat ni box office kan? mmg jadi rebutan ler sam lepas ni

nUR_rOsALiNdA said...

Cam tak best je kalau 5 bintang dari 10..Tapi 1st day dah leh dapat RM1.1juta!!~

NenekPenne said...

i disagree with u

citer ni tak best. seriyes...

motif lari... apa kes yang bront palarae suruh bunuh kongsi2 kat mesia ni?

NUNU EERA said...

sy bgi 3 bintg je la.. tu pun utk lawak2 die.. bkn untuk jln crita..

Ardini Humaira said...

memey sedak. kawe dengar shaheizy sam kecek klatey fuhyoh meh-meh nok jadi oghe klatey doh hehehe

Rollo De Pedicula said...

memang mengecewakan filem ni..
untuk komedi dan aksi menarik tapi untuk plot dan jalan cerita xmenari

Review Filem Kongsi

MaMa AiNi said...

blh belanja tgk wayang?..tapi cerita lain ek...

Peri PiA said...

lakonan best,jln cerita keliru=Mstar review

nak tgk Nur Kasih la :D

mummysyafie said...

akak bagi 2 bintang dari 5 bintang. lebih kurang sama ngan jamar bagi lah kan. hahahaha...

amry said...

hahaha...seb baik pada pembaca yang komen....tau la aku citer ni tak best...tumpang glamour sam jer kot citer ni.hehe

hazman aka species1980 said...

citer lebih kepada action komedi ringan jeee....dan khas untuk peminat fanatik SAM..... aku layan sokmo....

ukhti syikin said...

erkk... review macam tu.. hehe segan syikin nak pergi tengok.. kalau aksi ganas saja takpa.. yang g... tu tak jadi ler :|

Redbloodsnow said...

mk tgk citer ni! :)