Sunday, May 29, 2011

[REVIEW FILEM] KARAK Laluan Puaka

Sinopsis KARAK Laluan Puaka:

KARAK Laluan Puaka cuba menyampaikan epik lama seram yang menjadi perbualan hangat buat pengguna-pengguna Jalan Karak lama, suatu masa dahulu. Pasti penah dengan kisah Volkswagen kuning tanpa pemandu, kisah mayat tanpa kepala atas bumbung kereta? Kalau ingat, bagus, senang nak faham pasal KARAK Laluan Puaka nih. Sepanjang filem ni, hanya menceritakan kejadiaan-kejadiaan yang menimpa 4 orang pelajar ketika dalam perjalanan ke Kuantan dan terpaksa melalui jalan lama Karak yang penuh dengan cerita-cerita seram. 

 
KARAK Laluan Puaka adalah hasil arahan Yusry Abdul Halim, terbitan KRU Studios. So, apa yang korang expectkan bila KRU Studios yang hasilkan filem ni? Dah tu, Yusry lak yang jaga segala bagai kesan-kesan khas lain? Harapkan yang terbaik, at least seperti Hikayat Merong Mahawangsa, kan?Ada scene yang aku tabik, ada scene cam aku nak debik je. Tapi satu je yang paling aku nak komen, ending KARAK Laluan Puaka ni, memang macam puaka..Sekian..

Rating? Kali ni aku tak tahu nak bagi baper. Tapi Medium Recommendation..kalo rasa nak layan KungFu Panda2, better pegi yang tu lagi kot luh...kihkihkihkih

15 comments:

shaffique said...

tak best sangat ke? baru nak tengok. tengok trailer macam gempak je.


My latest entry : Cermin Mata Hitam Censorship

cham's said...

mcm best jerk?

Rollo De Pedicula said...

hahahah
ending dia memang cam puaka

Review Filem Karak

Peri PiA said...

watched kungfu panda last nite hihi

Anna Boleyn said...

haha terbaik punye review... x best lettew.. :p da tngk kung fu panda. :)

lagenda said...

maleh arrr tgk camni..sbb pe? Sbb JMR review x besh kot

P/s: Err..tp masalahnya bkn sbb review..sbb mmg penakut hantu kot! Miahahahahahaha

hazman aka species1980 said...

takpe la bro.... aku nak tengok sebab nak layan si kilafairy tu.....ngeh3x...

░♥si lampu neon♥░ said...

tak best le tu huhauhauhau

cikpia said...

ala..... anda menutup napsu saya nak layan karak.... TERpaksa la ajak azri amran layan kungfu panda 3d jer.... =)

NARDtheNERD said...

hantu dia tak takut lah...
nmpk fake kot..
ehehe.
:P

Nasi Kerabu said...

aku salah seorang yang penah kena sakat melalui jalan lama bentong,kereta aku berat mcm ada yg menumpang

CintaZulaikha said...

citer karak mmg sangat sama ngn citer2 yg salu saya dgr...saya pon da gi tgk aritu..mmg best..tapi kekadang rasa takmo jerit plak..sb tak berapa nak takot kot..ati batu sehh~~

zairy said...

Dgr cm best jgk.Apa2 hal kena tgk making dulu.

NUNU EERA said...

xsebest iklan die.. jom tgk kung fu panda la plk..

nukilanaffiza... said...

hmmm....baru plan nak tgk karak ngn kung fu panda....so leh jimat duit utk tonton next movie yg best....

thanks lawat blog saya....