Saturday, April 30, 2011

MengHALALkan PORNOGRAFI ?

LOKASI : Mapley SUBAIDAH KD
WAKTU : 8 - 9 pm
HIDANGAN : ROTI NAN CHEESE & TANDOORI

"Daddy, kenapa berita tunjuk gambar orang tak pakai baju? " tanya budak dalam usia 7tahun tepat ke telinga ayahnya.

" Owh, itu iklan seluar dalam Tok Jib sayang. Kadan-kadang ada iklan bra Nek Mah juge.." jawab si daddy selamber sambil terus menghirup nescafe panas. Mungkin mengharapkan Buletin Utama terus memaparkan aksi video itu selanjutnya..

Rata-rata kastemer kat mapley malam tu mengharapkan adegan selanjutnya. Tapi semua kecewa. Suara-suara kegersangan dalam kekecewaan terus kedengaran. 

" Bengong tibi tigo, potong sting sunggoh. Takak tunjok sikit-sikit wak godio. Baru lah bulih tahu sapo dale tu. Ni ajok-ajok aye jah gini...jubak lembu! "

....mungkin inikah yang dikatakan suara kebebasan bagi 1Malaysia???



* Cadangan daripada seseorang! Sekiranya ada isu video sebegini rupa, sila teaserkan siri video tersebut di Buletin Utama, dan send FullVideo untuk setiap pengguna email 1Malaysia secara PERCUMA, pls jangan kenakan charge 50sen..

16 comments:

NenekPenne said...

roti nan cheese eat with tandoori chicken is marvelous..

haaa kan, naper nak tayang sekerat2?? tayanglah penuh so that baru leh tahu siapa yang buat hal tu...

Peri PiA said...

ntahnya

ntah hape2...

CGG said...

owh no!

Lagenda said...

mak sangat2 x suka issue begini!!

rosak dan letih mak nk jwp dengan anak2 weh

MaMa AiNi said...

ni ceta ape ye?...buat2 blur!!!...

Dee said...

me like ur last comment...hahaha..

Matjoe said...

ni tujuan plitik, haram jadi halal

Sharinginfoz said...

entahlah tak tahu nak komen apa

CT said...

kita rasa iklan towel cap hayam...ngeeee

alien said...

aku kurius lah
perkara2 camni bole ke publish ke umum
kan yg menonton tu segenap lapis masarakat
etika penyiaran mana?

CintaZulaikha said...

tak sukalah video2 gini..

Cik NuNu said...

mana dpt gmbr ats ni?? google ke? ;)

Myvitrd said...

Buat malu je..kalau anak2 tanya.. mau mak mapak kata tu iklan jual seluar dalam nak.. hahaha

IxoR@ said...

ntahpapentah....

bosan!

Ardini Humaira said...

adoyai... malaysia dah jadi hampeh dah

makan cocopie lagi sedap huhu

hazman aka species1980 said...

bile kes cenggini memang jenuh la parents nak explain kat anak2 diorang....hisshhh