Monday, March 28, 2011

Tolong Ingatkan Aku

0Baru balik dari pusing-pusing Vungtao ngan memba aku sambil nek skuter+pakai helmet cam askar diorang dah, 2jam ronda, dah mati akal tak tahu nak menuju ke arah mana. Mati akal okkey, bukan mati pucuk. Pusing-pusing asyik nampak laut je, nak kata bukan pulau, nak kata tak pulau, macam pulau la plak kan. Singgah kedai nak cari souvenir pon, mcm takde pape gak. Pelik semacam je ni, cam takde mood le, ni simpton-simpton homesick tahap 1. Takde la kronik sangat lagi kan.

Tapi rasanya bukan simpton-simpton homesick yang keterlaluan kot. Mungkin sebab pikirkan kije yang belum-belum setel lagi. Dan mungkin juga kena stay kat kampung ni lagi lama sebab macam-macam masalah yang ada kat site, yang belum-belum setel lagi. Masalah yang bukan kami cipta, tapi orang lain punya pasal. Natijahnya, aku kena menjawab segala bagai hal yang kadang-kadang macam boleh bawah gaduh je. Huh, malas la nak citer, cuma mahu berpesan pada sesapa yang bekerja, "kalo taknak kije betul-betul, jangan menyusahkan orang lain, ramai lagi yang nak kije kt luar tu."..ok, next time aku try buat entri khas pasal adab-adab bekerja..

Okkey, mood aku dah cool sikit. Ngadap laptop dalam bilik sambil dengar lagu "Tolong Ingatkan Aku" lagi bagus. Mood nak cuci mata tengok awek Vietnam pon dah terbantut nih. Dem tol.. 

7 comments:

awek Malaysia said...

bgus la klu da t'bantut..hehe..

ps: someone in m'sia miss u.. :(

Sharinginfoz said...

homesick ya kesian

che armster said...

ko keje kat mana bro outstation byk ni.. aku dah bosan dah outstation remote dari leptop ni je kat ofis haha

papa is said...

bukan senang nak cari rezki..papa dah mengalaminya dulu...

cikpia said...

sabar............... rezeki anda kat situ, redha jer la. ada orang rezekinya kat tempat yang lagi teruk tau!!

darkbatman said...

best gak eh bro ko bleh pegi lua.. tp bab keje 2 same cam pekerja aku..

mummysyafie said...

betul..nak samb pesan gak. kalau takmo kerja baik resign je..jangan jadikan org lain mangsa tuk settle kan kerja korang..sian yang betul2 nak kerja kat luar sana..

hihi..over plak akak..