Wednesday, March 16, 2011

PreScreening Nuffnang: WORLD INVASION:Battle Los Angeles

World Invasion : Battle Los Angeles
Duration : 1hr 56min
Release Date@Malaysia: esok kot..kihkih..
Semalam, sekali lagi aku dijemput untuk pra-tonton filem yang bakal muncul di Cinemas Malaysia pada 17March2011 ni. Jemputan kali ni daripada Nuffnang a.k.a majikan kedua aku..Nak tak nak, ngantuk ke tak ngantuk, kena pergi gak, kang tak pasal-pasal kena blacklisted, rugi wot wot..seawal jam 8pm aku dah sampai di GSC Tropicana City Mall sebab waktu nak kena amik tiket adalah jam 8pm sampai 9pm. Lebih kurang 8.16pm aku dah ada depan booth Nuffnang, macam tak ramai orang je. Kompom dapat seat cun nih. Ops..ternampak Hana Love Nest bersama buah hati tersayang. auww, Che Armster. Romantika gitu...~

Tepat jam 9pm, aku menonong masuk hall, dalam hati dah konpiden gile, kompom seat cun lagi cam BeautifulNara kasi..tapi memang takkan dapat kapel seat nyer la kan, G9 & G10 habalau hall mana ada kapel seat sampai laneG..tak kisah janji tengah-tengah. Barang sesaat dua mencari, dah nampak seat aku!! Yey..3rd row dari depan. Dari depan bermakna dari screen gedabak tu, bukan dari pintu belakang..dem..tarik nafas, tarik nafas..jangan pikir negatif. Its ok, kalo depan gini pon, lagi best kan..real sikit, sampai bulu-bulu pon leh nampak dengan jelas..Aku try adjust seat bagi ke belakang sket, bajet nak menyandar cam car seat tu. Demmit..tempat adjust tu takde la plak. Nak je aku bangun tanya brader bangla jaga pintu, " Mana itu tempat itu kasi itu karusi itu juga turun sama itu belakang....."...

Nak review WORLD INVASION:Battle Los Angeles ni ker?? Tapi sebelum tu, make sure korang jangan dok seat depan-depan. Since minit pertama sampai la masa kecemasan, sumer action scene. Shot sana, M16 sini, Grenad depan tu, C4 dalam bas. Paling aku kagum ialah teknologi team alien tu. Leh recharge guna air, iye air..H20..dah tu, air kumbahan pon leh jadikan source energy system diorang. Bullshit bullet kot.. Dah la 1 shot by weapon diorang, bersamaan dengan satu 50mm bullet(eh btol ke 50mm? ahh,lupa la term dia, tapi ada no 50, almaklumlah aku taknah pegang senjata, lense 50mm aku tao!)..Oh ye, tetiba je citer tengah, tanpa mukadimmah ek. 

Ermm.. WORLD INVASION:Battle Los Angeles ni sebenarnya berkisahkan tentang misteri kedatangan objek berupa meteor ke ruang atmosfera bumi. Unknown object ni jatuh di lautan di beberapa buah bandar utama dunia seperti Tokyo, Boston, China, New York, LA dan beberapa tempat lagi. Identiti sebenar objek tu terbongkar bila muncul alien-alien bersenjata moden daripada objek-objek tersebut..

Then...

Mata aku dah berpinar-pinar cuba konsentret setiap shot daripada alien & geng US Marin. Camera lak asyik pusing-pusing, dah macam dalam kisah peperangan betul lak.. Just wondering, sistem senjata alien dah canggih, tapi naper kapal-kapal & robot diorang takde yang design lawa-lawa. Balik-balik kapal alien cam zaman-zaman Gaban & Flashman dulu je..at least, design la cam Sukhoi ke, Airbus A380 ke takpon cam Inspira convert ada sayap...di situ aku dah nampak alien kat luar sana tu agak bodoh dalam rekaan&design. Tapi bab-bab sistem ni, bijok pulok...kahkahkahkah..

Pelik je review aku nih..hahahah..korang Google sendiri lagi best kot. Takpon terjah sini jer: WIKIPEDIA: WORLD INVASION:Battle Los Angeles.. 

Selamat menonton dan selamat beramal..assalamualaikummm....


HERE!!




13 comments:

Peri PiA said...

hamboi2,dpt jmptan lagik

cikpia said...

terus tak paham citer nie!!! TERpaksa la bukak link untuk baca betoi2 sinopsis dia. he he......

p/s : pihak penganjur lenkali tolong bagi dia nih seat cun sket. baru review dia cun..... he he.....

CikLilyPutih said...

ermm x nampak pun semalam...

atty's said...

beshnya dpt jemputan..awat tak kasi brp bintang..

ardinihumaira said...

wow drp nuffnang :D

CintaZulaikha said...

wahhh...best tuh dpt tgk preview..huhu.

CintaZulaikha said...

wahhh...best tuh dpt tgk preview..huhu.

ManjaIxora said...

salam..

saya plak seat G13 & G14.. seb bek tepi bley luruskan kaki buat n senget badan buat macam baring skit.. tp hasilnyer sakit pinggang.. huhuhu..

cik selamah kundang said...

sejak tengok kt limah,cita2 science fiction susah sedut.huhu.neway.thanks for sharing

NuNu EeRa said...

nk tgk cite ni kne besarkan mata.. hasilnye, xbrp nk phm cite ni..

Halen said...

for me best tgk citer ni sebab byk action wpun kekadang tu ada benda yg tak logik hahaha..

Ash said...

Memang best filem ni hehe. Klik kat sini untuk review gua bagi filem Battle Los Angeles nih. (takde spoiler)

che armster said...

cite ni best sebab tengok dengan.. ehh?? macam komen takde kaitan haha