Saturday, March 12, 2011

#prayforjapan

Twitter : #prayforjapan

Petang tadi, time ngah membizikan diri, terperasan status update di fesbuk & Twitter pasal earthquake/jishin di Japan. At first, aku wat dek je tambah-tambah lagi terpaksa melayan karenah client daripada Vietnam. Sambil reply, sambil menyumpah-nyumpah. Tetiba aku terbaca satu update : skala ritchter 8.9..demm..ni bukan calang-calang gempa bumi. Spesis menegak / melintang nih??? fyi, earthquake ada 2types ye, horizontal & vertical..
Since aku pernah menetap di Japan & now adik aku pon masih di sana, harus ambil tahu gak nih. Terus wat bodow je ngan email-email tu sumer, then google latest news pasal earthquake nih. Sah, 8.9 kata omputih, tapi 8.4 kata orang jopun..My parent & famili lain dah sebok tanya pasal adik aku kat sana. Terus send SMS ke sana, tak sampai 2minit, dia dah reply, alhamdulillah la kan sebab dia mampu reply SMS lagi...yang takleh blah, sms tu siap ada gelak-gelak lagi, "..masa gempa, ngah driving..rasa keter rongek-rongek...hahahaha"...ha ko, kereta rongek-rongek, faham tak rongek-rongek tu apa?? & siap leh gelak. katanya tempat dia di area Gifu, tak teruk sangat katanya.  Dia tak tao yang famili lain dah menggelabah. Aku lak dah jadi cam service center, kekejap angkat call dari bapak, sesekejap angkat call dari makcik..last-last email client terus aku wat dekk je...

Ni 1st yang aku tengok tu, di BeautifulNara.com..[VIDEO]

Semoga Allah Yang Maha Mengasihani memberikan mereka kesabaran & ketenangan dalam menghadapi bencana alam ini. Di sebalik bencana yang mendatang, pasti ada hikmahnya..

#prayforjapan

8 comments:

cik selamah kundang said...

hashtags #BreakingNews for brutal infos,mate!

cik selamah kundang said...

lupa nk tumpang doa tok adik ko n the rest

ardinihumaira said...

keto joget2 hehe :D

mummysyafie said...

apa itu getar rongek2 jamar? gegar2 erkk??

Redbloodsnow said...

turun bersimpat dgn mangsa2 tsunami di sana...

Sharinginfoz said...

memang teruk kejadian kali ini, semoga semuanya bertambah ok

bee2312 said...

adik bro JMR tak nk balik sini ker?

CGG said...

JMR..

mari sama2 doa kan sume selamat ye