Monday, March 21, 2011

My Friends' Wedding: Keciknya Dunia :

Dah lama aku tak ke majlis perkahwinan sebagai tetamu jemputan. Datang bersambut, salam-salam ngan tetamu lain, amik nasi dan lauk, duduk kat seat tetamu, borak-borak ngan kekawan lama, gelak-gelak, camwhoring, snap candid..Yes, I did it again! semalam di majlis perkahwinan Siti Nor,(kawan Farisian9600 )dan Hafies, kawan yang aku kenal since 2008. Selamat Pengantin Baru & Tahniah korang..maaf terlewat tiba sebab aku terrrrrsinggah di dewan sebelah. Seb baik aku sedar gambar pengantin di bunting kat dewan sebelah bukan gambar korang, maknanya aku tersalah majlis..:-p
Salah satu keseronokan attend majlis kawen kawan sekolah lama adalah kompom akan dapat jumpa kawan lama. Since 1996 lagi dah kenal, dok asrama yang cam gamps nyer rules, pagi petang siang malam dok sama-sama, dengar kuliah magrib hari-hari, rollcall pepagi, makan dalam tray besi di dining hall yang sama, beli mi goreng kak ize yang sama, pakai baju batik kuning diraja yang bercorak sama, dan macam-macam lagi la cerita kami sama-sama selama 5tahun bersama berjuang di SMS Tengku Muhd. Faris Petra..dulu nak abeskan 5tahun sesama amat penat okkey. Skang dah jadi kenangan manis..So, bila sesekali dapat berkumpul sama-sama gini, cam sumer hepi jer..Eh, pe citer dengan Reunion tahun nih????
 Miss Tan!!!look alike okkey, bukan real. Sapa Miss Tan?? Kalo tanya ex-farisian, pastu mereka tahu. Betul tak MysTD, BeingJane, PearlOfOrchid, Cik Cookie mahupun Cik Pia..
Korek-korek gambar lama. Terjumpa lak ngan gambar si Hafies(tshirt ungu) di zaman terunanya. Gambar tahun 2008 di Sleeping Buddha, Kelantan. Macam tak berubah je muka, awek muda ke der?? .

Selamat Pengantin Baru - Hafies & Siti Nor

7 comments:

Lagenda said...

Pepel?? I liokeeeeeeeee...

CintaZulaikha said...

ha a, tak jauh beza ngn skrg muka dy...hikhik..

Anggerek said...

love this post...friendship remain

NUNU EERA said...

selamat pengantin baru utk ct nor n hafies.. semoga bbahagia ke akhir hayat..

speckurosaklagi said...

kicik dunia....mmg betul mcm kita jumpa kat parit buntar kenduri kawen putri salju hahaha...

bro komen ma pix...

cikpia said...

hafies tu sapa..............???

owh, teringat zaman dedulu kena jerkah ngan miss tan terlena time sejarah..... ha ha...... (omaigod, i hate history!!!!)

Mummy Hanny said...

Ingatkan betul miss tan tadi...
Batch2 korang still kene buat journal lagi ke?