Friday, March 11, 2011

Ko ada FRIENDSTER & MYSPACE lagi tak???

Salam senyum di hari Jumaat..senyum lebor je ye bila tiba hari Jumaat. Lagi yang berkaitan, tiba je malam Jumaat, senyum sampai telinga, sampaikan nampak jelas taik gigi kat tepi telinga tu. Taik gigi di tepi telinga?..abaikan....

Okkey..since daripada pagi lagi hujan, matahari kompom-kompom tak nampak, mood nak bekerja pon ke laut. Tapi still menten buat-buat bz especili bila bos lalu tepi. Tang-tang tu gak nak review drawing, even drawing tu last year nyer projek, tang-tang tu gak nak jawab email client, padahal dah sent petang semalam. Siap klik Google lagi, bajet nak research details pasal projek, muka berkerut je cuma memahami bahasa omputeh, tapi sesekali tersalah klik gak, terklik kat Facebook.demmit..kelam kabut tendang plug bawah table, kasi padam sumer. Then maki-maki kaki sendiri sebab tertendang plug sampai padam laptop semua..Barulah bos masuk bilik dia sambil senyum & memuji-muji sifat tekun&tawaduk staff dia..setel!

Ok, ON balik lappy. Bukak balik blog+Facebook..teruskan usaha anda..kahkahkah..tadi selingan je tu.

Back to topic..korang ada lagi tak akaun Friendster? Rasanya ramai yang ada sebelum munculnya fesbuk kan? Ala, social network yang aku tengok skang ni cam sial gak dia nyer interface. Dulu tak macam ni pon! Pasal ko tukar password aku, tapi emel still sama lagi? terpaksa aku reset dan login. Wah, hijau! Semua profile aku dah tunggang-langgang. Kena wat 5S nih. Delete segala bagai photo yang ntah pape, harus delete awek baru tengok foto awek-awek lama.kahkahkah..profile kasik padam sumer. Taknak orang tahu sapa JMR..oh ye, baru ingat, tapi ni aku dah guna nama JMR....friendlist tetap bilangan sama, mungkin dah kurang sikit kot. Zaman kejatuhan empayar frenster kan..komen-komen biarlah kat situ, mana tahu anak cucu aku nak baca nanti. Leh gak diorang buat kajian pasal "sapa JMR & di mana JMR skang.." masa sekolah nanti. Tu pon bukti gak yang atok diorang tak buta IT..cayalah! 

Aku tak delete akaun frenster tu kot. Tinggal gitu je. Biar jadi tukun je la..mana tao kot-kot anak hayam cari nanti..kahkahkah...

Aku nak tanya soklan lagi, korang nah ada akaun Myspace tak? ala, cam fesbuk gak, tapi leh edit-edit dia nyer interface. Macam gampang la hasilnya kalo sesapa terer coding segala bagai. Tapi myspace ni lagi sosial dianyer website. Aku ingat lagi, tang gambar awek, bajet nak nampak lurah depan belakang je sumer. Yang balak-balak lak, tak sabar-sabar nak Add Friend bila nampak awek-awek gitu ngah Online. kahkahkah..itu dulu la, stended la kan..
En.Pensel!!! kahkah..tu nickname aku suatu masa dulu. Era kegemilangan Myspace. Tapi bila aku bukak balik Myspace in, series macam harem je. Lagi teruk, aku tak jumpa pon, mana tempat nak delete akaun. Seb baik ada tempat delete foto-foto lama & profile. Dah tak user frenly langsung. Ni pon akan jadi tukun gak dalam alam maya nih. Tak larat nak manage sumer tempat khurafat ni lagi..kahkahkah...

Tapi fesbuk takde niat lagi nak delete akaun. Sebab aku rasa fesbuk ni ada la kematangan dan agak memberi manfaat sikit. Agak la kan..kadang-kadang ada gak khurafat dia..kahkahkah..



Pe lagi, dah panjang aku taip nih. Sesapa kawan aku yang tak add friend lagi, meh le add aku : FB JMR atau blog aku nyer fesbuk JMR : TRAVELOG & PHOTOBLOG..

Sekian, wabillahhitaufiqwalhidayah wassalamualaikum wbt.....


* Tahukah anda, sekarang ni sedang berlangsung KEMPEN DELETE FRIENDSTER&MYSPACE SECARA BERJEMAAH.???????????


12 comments:

alien said...

frenster saya ada lagi
myspace penah register tapi xpenah update
hohoho

NaNaoSaKi said...

btol..btol..myspace n friendster da jd tukun da.. hehehe.. lama da xpnh buka.. agak2 ade lg x erk org aktif myspace n friendster...??

Bro Framestone said...

entah.. xtau ape cerita dorang he...23x

eh ade ke kempen tue

Lagenda said...

Yeyyyyyyy..mak jugak yg terrer. FS tade, myspace pun tade, FB tade laaaaaaaaagi la tade!!


kah..kah..kah..tak susah2 nak delete acc kan??

Sharinginfoz said...

pernah bukak tapi memang 100% tak aktif

||| PöJìé PööH ||| said...

Ada meh kempen tuh?? Nak join gak tapi dah lupa password camne nak delete?? T____T

PojiePooh; Hanya Satu...

CintaZulaikha said...

keduanya pon ada..tapi da bejuta thun tak buka..da jd batu kot dua2 tuh...lgipon da tak phm format dy..nk masok gambo pon kna mta tunjuk ajr sifu..apa kes??

ardinihumaira said...

myspace tado.. fs da delete.. hehe

elly said...

rindu zaman frienster.. ^^

mummysyafie said...

fs non ado..myspace pun non ado..tak pernah bukak acc pun.

Redbloodsnow said...

zie dua2 ada. n dua2 lom delete lg. and dua2 dah berkurun lama tak buka...haha

nurul said...
This comment has been removed by a blog administrator.