Tuesday, February 15, 2011

Tutti Frutti - sedap sangat ke?

Santapan desert yang makin menjadi bualan lately ni, Tutti Frutti. So cute lak bila sebut nama ni, Tutti Frutti..nama macam bibik jiran sebelah pon ada ni, Tutti Sunati Santoyo..kahkahkah..Bagi korang yang pernah rasa, amacam rasa dia? Layan tak?

Tutti  Frutti ni act adalah frozen yogurt dengan pelbagai perasa seperti TF original, Raspberry, PineApple, Vanilla, guava, Red Velvet & Chocolate. Petang tadi aku berkesempatan try frozen yogurt nih di kiosknya di One Utama.
Dengan style self-serve, just pilih size cup yang korang nak, then pull the lever kat memana feveret flavour korang. Suka hati korang le nak letak banyak mana mengikut size cup Tutti Frutti tu. Then leh letak topping kegemaran memasing. Pastu baru timbang berat & charge by weight okkey. Maknanya kalo berkilo-kilo korang ambil frozen yogurt tu, maknanya berkepuk-kepuk RM lak terpaksa korang hulurkan kat cashier. Harga terkini Tutti Frutti adalah RM5.30 untuk 100gram.
 Not bad lah rasa dia, tapi aku lagi suka frozen strawberry yogurt ngan strawberry topping di Cameron Highlands!
Tutti Frutti juga berkhasiat dan berbenefit untuk kesihatan gak, katanya. Tapi kalo hari-hari pekena 270gram Tutti Frutti ni pon, memberi bahana kepada kesihatan gak kan?  So, tepuk dada tanya selera..hikhikhik

Peluang bisnes untuk bakal usahawan yang berminat joint venture dalam bisnes kiosk Tutti Frutti nih. Layari Tutti Frutti Malaysia.

11 comments:

ardinihumaira said...

okeh fine fine fine... dni g wat air teh skang gak. uwuwuwuwu nanges nak tutifruti gak.. :'( <--- eh eh eja salah haha lariksssss

fadhdeela said...

ramai gak kata best..deela pun xtry lagi..nnt leh try la :P

Meh singgah: Betul ke kuda leh stim tgk manusia???

Nava.K said...

I should try out, have heard so much about this place and still waiting to try out.

mummysyafie said...

sedap ni jamar, skrg dah buka kat bangi. paling suka flavour vanila n coklat sebab tak masam. tapi waktu letak bahan² lain tu kena beringat..tak pasal² satu bekas bleh cecah 30 hinggit

Sharinginfoz said...

macam sedap aja, kalau tak silap sekarang ni ada diskaun kan

azzey said...

Saya x pnh cuba...

MiszNoRuL said...

ooo rupenyer gi makan tutti frutti..haha..terserempak dgn incik JMR dgn cik Nunu tp tk berani nk tegur.. :p jalan kemain laju

NUNU EERA said...

@misznorul: JMR yg jln lju.. xsbar nk mkn tutti frutti tu.. ;p

MiszNoRuL said...

@cik NUNU, naseb baik tutti frutti tu sedap kan..berbaloi jalan laju.. (^_^)

J.M.R said...

amboi2 korang..

lily lotus said...

dap dapp dappp! tak terkata :D