Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul

Orang ban Valentine Day, ko pon nak ban Valentine Day. Pom pam pom pam sana sini, kutuk kutuk sesapa yang cakap pasal celebrate Valentina Day. Up status "Saya tak sambut V day" kasi gegar sikit dunia Facebook..

Tu cerita semalam, hari ni punyer citer..bangun-bangun pagi..on Facebbok..

Belum pape, silap-silap ko belum pon solat Subuh walhal dah jam 7.30pagi, dah kecoh-kecoh up status " Salam Maulidur Rasul " . Semangat dan penuh kusyuk menunggu komen-komen daripada kawan-kawan Facebook lain...aku tekan LIKE ajer..

Bila orang tanya Valentine Day bila? Ko ngan penuh konfiden cakap 14 Februari setiap tahun, siap sound aku lagi supaya jangan celebrate sebab haram..Kagum tol aku ngan sikap ko pagi nih..

Bila orang tanya bila Maulidur Rasul, dengan penuh semangat ko jawab, 15 Februari setiap tahun gak, sehari selepas Valentine Day, kerajaan bagi cuti hari ni, siap ajak aku lagi join berarak beramai-ramai di masjid..

Ringkas je aku reply; " Bangang ko!"...

tu belum tanya makna Maulidur Rasul lagi tuh....tepuk dada tanya iman..:-)


7 comments:

amal said...

heh..ada gak ke camtu...sabar jeleee

BeaN MorENo said...

ini lawak bro....suka ati je..

mamai said...

hahahaha mari aku sebatkan bro

bee2312 said...

klakarla orang tu...brapa tahun dh agaknya idup...

mamawana said...

Salam maulid,
No V Day. Mwana eberiday also V-day

mummysyafie said...

akak pun tak sambut. hihihi..

azzey said...

Slm Maulidur Rasul 1432H....