Thursday, February 24, 2011

Apa tanda mimpi..

Tetiba je entri ni dok tanya pasal tanda-tanda mimpi? Betul ke setiap mimpi tu ada petanda masing-masing atau hanya sekadar mainan tidur? Yang aku tahu, orang selalu cakap, mimpi dipatuk ular tu sebagai tanda orang nak masuk meminang/merisik. Yeke?

Direct to the point, apa maksud kalo dalam mimpi tu, orang-orang tersayang terlebih dahulu dijemput olehNya? Dah tu, macam real lak mimpi tu. Siap bangun-bangun tido, leh crying segala bagai lagi..Aku nak bagi agak-agaknya tafsiran pon iddak la terer sangat, tu pasal aku tanya dalam entri nih. Mana tao, kot-kot ada korang yang tahu maksud lebih kurang mimpi nih. Nak kata ramalan mimpi tu tepat belaka, takleh gak, tu dah jatuh hukum lain lak tu.

Ha, amacam? Ada sesapa tahu tak??

10 comments:

Lagenda said...

mak tatau tafsiran mimpi!!

ardinihumaira said...

mimpi cemtu selalunya terbalik.. panjang umo, Alhamdulillah
;)

baincardin said...

salam.

cuba refer buku sini:

Ensoklopedia Arti Mimpi oleh Muhammad Ibni Sirin Al-Bashri

mungkin ada maknanya kot.

man yusoef said...

erm...tak pasti plak...org slalu ckp mimpi mainan tidor..

mamawana said...

Entah juga. Mimpi mainan tidur. Banyakkan alfatihah samada utk yg hidup atau yg telah pergi.

Sharinginfoz said...

tak reti nak tafsir mimpi dan yang nyata mimpi ada yang jenis mainan tidur dan ada juga yang mengambarkan sesuatu

Encik Psychopath said...

mainan tido je. if petanda, maybe satu kebetulan. so rileks je. :)

Liza A. said...

Selalu org kata mimpi mcm tu panjang umur...entahlah :)

shah-kayrul said...

selalunya...klu org2 tua cakap panjang umur la....klu maksud lain tak tau la pulak

NUNU EERA said...

amin.. panjang umur saya.. ;)