Thursday, February 10, 2011

9 Februari 2011 - Semalam punya cerita. Setelah beberapa lama tak masuk ofiz seawal jam 7.30pagi, semalam OPSS I DID IT AGAIN! Masa kat ETMY, punya liat nak masuk ofiz pagi-pagi buta, semalam okkey je, cik Nunu takyah nak kena dengar aku membebel pagi-pagi buta sebab tak puas hati ngan ex-bos yang ntah pape bila time meeting. dem! kahkahkah.. 

Ala, lagi pon semalam bukannya masuk ofiz fullday, masuk jap then dah bertolak ke Kerteh dalam kol9pagi sebab ada meeting di PMO di sanaa.. Aku suka gila bila meeting balik hari gini, coz bukan aku driving & aku dapat dok kat seat blakang, dah terasa cam tan sri bapak-bapak menteri lak time tu, time tu je la...huh! Tapi bila time meeting, dah terasa cam student dok dengar lecturer yang membebel berjela-jela depan slide powerpoint smbil tekan-tekan benda cam laser tu, then tetiba projektor padam sebab panas sangat..ok, leh take 5 !!!..
Dah tengok gambar di atas? Itulah menda yang dimeetingkan....ada satu client dari Holland cakap, itu adalah fish worm..kahkahkah..pekebengap sangat kopok lekor pon tak kenal mat saleh tuh!
Ni kedai kopok kat area kemaman, Delima kalo tak silap nama kedai tu. Kitorg lunch ngan kopok goreng panas-panas ni jer. Dah tu on the way balik KL, singgap tapow yang mentah lak. Sodap sangat nak-nak bila mam time ngah lapor. Area kedai ni berdekatan ngan pintu gerbang Kemamam-Kuantan. Sambil-sambil tu leh leh cuci mata tengok proses membuat kopok lekor(aku panggil kopok gotei, 'g' ok, bukan 'k'..kahkah), tengok kopok je, tapi kalo korang nak tengok makcik-makcik tu pon ok jer...kahkahkah...

At the end, aku dinner pon ngan kopok rebus tu gak...omputih tol la!!!!

7 comments:

NuNu EeRa said...

nnti try byk fish worm ni g holland.. tgk dorg brni xmkn.. huhu..

Sharinginfoz said...

tengok keropok lekor ni lapar le pula

amry said...

gotei. hohohohohohohoho
nak tergelak aku ko cakap mat salleh tu bengap. hahahaha..terguling2 aku. kikiki

cikpia said...

sedey balik trganu baru nie kopok gotey habis terus..... uhuk uhuk!!!

bee2312 said...

mmg keropok delima kemaman tu sgt sedap..setiap kali nk balik kuantan, wajib singgah beli...keropok keping dia pun sedap

bee2312 said...
This comment has been removed by the author.
edda(",) said...

arggghhhh !!

lapar keropok lekor plak weh~