Saturday, January 8, 2011

spesis Tron Legay - benar-benar wujud ke?

Lately, banyak kali aku terserempak dengan kereta yang bertahtakan LED, ala-ala dalam filem Tron Legacy dah. Dari jauh dah nampak kedatangan jentera LED ni kan, bila malam je la kan, kalau siang, takde beza pon dengan kereta-kereta lain. 

Yang gambar kat bawah ni, aku terserempak masa ngah Q nak masuk ke Surf Beach Sunway untuk Konsert Double Trouble, dua minggu lepas. Yang ni gak yang paling gempak pernah aku tengok, keliling body Nissan Camry tu owner dia tabur LED, memang meriah abes la. Sekali tengok, dah macam pokok-pokok yang kat I-City Shah Alam pon ada, penuh ngan lampu LED.
Menarik memang menarik kan pada waktu malam, tapi totally tak berguna pada waktu siang. Dan pada aku, pada waktu siang, lagi nampak buruk disebabkan kesan LED tu, nak-nak kalau melekat debu-debu kat celah item tambahan tu..hikhikhik..

Sebenarnya aku tak tahu sangat macamana cara penggunaan efek cahaya di body kereta ni, just tertanya-tanya, banyak ke tenaga yang digunapakai untuk add-on efek bercahaya tu.? Cukup ke dengan satu bateri sel kering/basah? Kalau berlaku volt leakage, tak leceh ke nak checking? Mahal tak nak wat installation menda alah tu? Sebab aku tengok macam menarik gak tu, teringin gak nak mencuba.:-) Ada memana blogger yang pernah add-on item ni kat kereta korang??

11 comments:

Lagenda said...

hurmmm..cantik gak tu kan?

Sharinginfoz said...

macam saya tak suka effect2 ni, biasa2 aja cukuplah

ardinihumaira said...

huisyyy... baik wat beli cekelat dari pasang benda2 tu

Kyuubi said...

kalau kereta x lawa pasang benda tu tak best gak. huhu

AmirFX said...

Nissan camry? Uishh.. Bila masa pulak nissan ambik nama camry..?!

zati-zt said...

wah..
xsangka ade gak yang nk wat kete dia camtu..
tapi memang cantik pun..
cool..

Seimura said...

toyota camry ke? cantik jugak efek cahaya camtu. mahal ke kos nya?

Ery Farieha said...

pheww
malam2 je la nampak cool
hehehehe

Hamba Allah said...

kete tersesat dr i city, shah alam la ni..haha
xda fungsi langsung..
membazir je..

░♥si lampu neon♥░ said...

WAAAA AKU SUKE AKU SUKE..MCM LAMPU NEON =)


CHECK ENTRI MANTAP NI :
# GRO PALING MANTOPPSS#
# TWITTER ARTIS MALAYSIA ! #
# PEREMPUAN MENANGIS#

mzhany said...

mcm menarik kan, tp betol gak tuh jmr, malam je la behs nengok...