Friday, January 7, 2011

Anugerah Juara Lagu 25 : Faizal Tahir - Hanyut

Pertama kali dengar lagu Hanyut semasa ADRENALIN Showcase di Hard Rock Cafe KL, memang rare gila. Satu patah pon takleh nak follow key. Die hard fan a.k.a SEMESTA pon ramai yang terdiam terpaku, macam 'eh dude, apsal aku taknah dengar lagu nih???' Dan Faizal Tahir sendiri pon ada cakap, Hanyut punyer intro susah nak masuk. First time dengar memang susah nak jumpa key, lama-lama dengar, memang layan. Feeling abes..kikihki..Till today, aku rasa ini yang terbaik daripada Faizal Tahir. 

Semalam ada orang tanya aku, " Bro, sapa menang AJL25 kali nih? " ..silap la tanya aku, kompom aku bagi Faizal Tahir jadi Juara Anugerah Juala Lagu 25...then nak marah-marah aku lak, cakap Shahir - Kebahagiaan dalam Perpisahan yang bakal jadi Juara AJL25. Tanya sangat tadi kan..kahkahkah..
Bagi korang yang tak pernah dengar lagu Hanyut, atau yang taktau lirik, atau yang lupa lirik, meh layan lirik Hanyut daripada Faizal Tahir. Video tu leh cari di youtube ye..takkan tu pon nak kena aku bagi gak..aiehhh..
Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku
Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua
Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

#
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja
Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku
Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu
#
Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka
Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja
Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja
SEMESTA: Selamat Berjaya pada Faizal Tahir di Anugerah Juala Lagu 25 yang akan berlangsung pada 9 Januari 2011.

11 comments:

eykameow said...

faizal tahir ni memang macho habis kan? err. Eh, yuna bawak lagu apa eh? :P

zati-zt said...

Ase nye kali ni mungkin faizal boleh menang..
dah la masuk 2 lagu..
ske gle..
~Go Faizal Tahir..!!
:)

sisdee said...

agreed...hanyut memang best gile...pun sama kalau tanya sape yg menang harus ku kata HANYUT (FT) hehehehehhe..

pastu nak suruh API menang gak bole? kikikiki

Hamba Allah said...

gempak abis gambar tu..
vote for hanyut..hehe^^

Ery Farieha said...

yeahhh!
ni dia peminat no 1 FT datang!!
:P

maslinamansor said...

kalau persembahan gempaq, insyaAllah menang...

░♥si lampu neon♥░ said...

DULU AKU SUKE BELIAU..TAPI SEKARANG MUNGKIN TIDAKKK HEHEH


CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TGK WAYANG BERSAMA NUFFNANG, SEASON OF THE WITCH #
# MAXIS OM NOM NOM RACE#
# ANALITIK NUFFNANG & ALEXA SILAMPUNEON MENCANAK
# DURIAN D24 PALING SEDAP DI DUNIA #

PuanBee said...

wah peminat faizal tahir nih!

Seimura said...

Faizal Tahir mesti menang! Yeah!

fndrocka said...

A.p.i pun not bad.

cheqna said...

sangat meminati FT
go FT go FT...