Thursday, January 6, 2011

Angkara Tahun Baru

Sudah petang 6 Januari 2011. Amacam? Dah tercapai belum azam tahun baru hari tu? kihkihkih..Azam aku memang takdapat tercapai awal-awal nih. Aku punyer long term punya azam, memang tetiap tahun kena renew azam tu. Nantilah, kalau dah tercapai, spesel entri aku buat kat sini. Eh, kata ritu takde azam? Memangla, yang 2011 takde, aku gunapakai yang 2010 & 2009..
Basic azam kebanyakan orang, nak mencapai kesihatan yang baik sepanjang tahun. Akunyer basic pon kira macam tu gak la. Tapi aku tak berazam untuk mencapainya, cuma berdoa tinggi-tinggi untuk menten sihat sepanjang tahun. Agaknya aku tersalah doa kot, masuk je 4hb, pergh..agaknya kalau aku peluk telur ayam sepapan, boleh masak penuh kot. 
Sebelum tu elok-elok je angkat & kemas rumah yang aku baru masuk. Nak kata umah tinggalan, sebelum tu ada je orang dok umah tu. Nak kata terlangkah busut, semua bata+simen je, takde lak tanah berbonggol. 
Demam tahun baru kot..pas 8 botol air cap badak + 1 papan panadol extend + 6biji panadol activ5 + 2bijik paracetamol + 1 ponstan...malam esok dah leh kuar dinner..alhamdulillah...
Dan buat pertama kalinya, aku tak berjaya habeskan nasi. Biasa siap pow orang sebelah lagi. Mana idaknya, sup ayam yang diorder tu, bau dia macam sup perut yang 10hari tak basuh. Iyakkkkk....
*Cik, time demam la nak makan best-best, ini balik2 nasi lembik ngn sup, bubur nasi dengan sayur, try bagi pizza pepperoni ke, spagheti bolognese ke, paling kurang nasi goreng USA...kahkahkah..pastu muntah....~



10 comments:

n@m@n said...

gambar beselimut tu memang time demam ke lepas demam buat lakonan semula..hehe

Entri terbaru saya

Jom Cuci Gambar Passport 32 Keping dengan Harga RM7 sahaja

J.M.R said...

gmbr google jah tu..kahkahkahakh

Lagenda said...

erk?? Demam ker..looooor

azieazah said...

Alaaa... sekali sekala demam tak der nak kurus nyerrr... hahahahaha

amry said...

8 botol air cap badak + 1 papan panadol extend + 6biji panadol activ5 + 2bijik paracetamol + 1 ponstan...
mak aiii...ni nak hilangkan demam ker menambah demam ni. huhu

zati-zt said...

btol2..
ptut nye time sakit tu la dapat macam..
leh memulihkan semngat..
cewahh..
haha

~nyway, smoga cepat sembuh..
:)

zixol said...

next time demam cari kembang semangkuk..mmg terbaek!

fadhdeela said...

demam thn baru ke??

Jom singgah: 2011..Rumah Baru!!

Sharinginfoz said...

semoga cepat ok bro

░♥si lampu neon♥░ said...

ALAHAIII KESIANNYE...GET WELL SOON


CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TGK WAYANG BERSAMA NUFFNANG, SEASON OF THE WITCH #
# MAXIS OM NOM NOM RACE#
# ANALITIK NUFFNANG & ALEXA SILAMPUNEON MENCANAK
# DURIAN D24 PALING SEDAP DI DUNIA #