Wednesday, December 8, 2010

SUSHI KING's products contain ALCOHOL???

We serve pork-free and non-alcohol products except the following: (selanjutnya, boleh baca dengan jelas kan?)
Aku hampir-hampir terorder dan termakan Unagi Slice, selamba je order 2,3 plate lagi. Seb baik yang ambil order tu adalah manager bertugas di Sushi King One Utama. Siap dia tunjukkan Peringatan untuk Pelanggan lagi tu. Mana aku nak nampak sebab benda alah tu tersorok kat belakang menu lain. Nasib baik aku tak amik lagi yang kat atas conveybelt/kaiten tu lagi. Mesti dia ingat aku jenis yang tak menitikberatkan tu semua, oh no! Bukan sengaja bang, tak nampak. Kata manager bertugas tu, current nyer product yang tersenarai je yang ada alkohol, yang sebelum ni takde, katanya lah kan. Huh..dahlah Unagi tu feveret aku. Pasni memang takleh makan lagi la gini. 

So, pada korang yang penggemar sushi ni, sebelum take challenge berapa plate boleh dihabiskan, better tengok-tengok luh, mana yang boleh makan, mana yang tak boleh makan. Kadangkala kita lalai pada benda yang sepatutnya dijaga, kerana setiap benda yang kita makan, akan menjadi isi,lemak,daging di tubuh kita. Jagalah seboleh-bolehnya, betul idak?
tempting??sllluurrppp..salmon..peberetku!!!

pstt..sapa yang giler sushi, jom lepak-lepak kat mana-mana kedai sushi, then take a challenge, berapa plate yang boleh dihabiskan..sapa kalah, dia bayar,,,wehhooo....!!!

19 comments:

mama tisya said...

so sebenarnya bole mkn tk kt sushi king ni?

ardinihumaira said...

nasib baik lom order tuh.. isk2

ejaMaria said...

manager tu kata 'kecuali'... tp yg lain-lain... guna pinggan sama... tangan yg buat kerja org yg sama... bole ke?... camne nak makan ade benda halal ngan non-halal?...

azzey said...

J.M.R: Tak bese mkn shushi ni.....:(

alien said...

beli kat jusco pun bess

Lagenda said...

mcmana tu, jual benda halan dgn yg x halal 1 kedai?

Wlupun yg halal leh makan, masalahnya leh mkn ke klu yg haram ada sekali..

P/s : seb bek x suka giler mkn sushi..hahaha.

Kita challenge minum arr..white coffee nak x? Hahaha

Monalea said...

semalam baru makan.tapi tak tau namalah.suami beli kita makan jelah

Eazy Izzuddin said...

nk mkn sushi gak..xD

MiszNoRuL said...

salam,

sy pn penggemar sushi..dan juga suka makan unagi @ belut ni.. agak dissapointed jugak bila 1st time tau yg unagi kt sushi king tk boleh makan sbb mengandungi alchohol dalam kicap iaitu mirin..japanese cakap sweet rice wine..

challenge utk makan sushi tu, kalau ade sy nk join =p haha

Sharinginfoz said...

oppppssss kalau ada alkohol tu apa lagi...... nasib baik manager tu cakap... tapi kalau ada unsur2 haram dalam satu kedai tu......

- zuriey - said...

xpernah makan kat situ

Hajar said...

nasib baik saya tak minat sushi..x boleh telan..tekak melayu..hehe~

J.M.R said...

tisya: rasanya boleh kot. bkn sumer yg ada cmpurn yg takblh..pork mmg takde..

dni: hampir-hampir k..heheheh

eja: pinggan tu takyah samak kan coz bukan pork or najis2 besar...

azzey: tak biasa leh biasa-biasakan...:-p

alien: yg kt Jusco tu dh tak fresh...:-p

J.M.R said...

lagenda: no komen la mak..hehehe..kena tny pada yg lebih pakar..

monalea: bkn sumer tempat contain alcohol..

izudin: jom2..bila?

miznorul: wah, ni dh leh join geng nih...

J.M.R said...

SI: tu la..tp yg lg penting tak pork..hehehe

zuriey: bek tak pernah, drp selalu..heheh

hajar: sy pin tekak melayu..hehehe

mira the monster said...

ayoyoyo nseb bek tak pernah makan dekat sushi king ni..selamat aku

J.M.R said...

mira: makan boleh, pandai2 la pilih..:-p

cek chun said...

aiyarkk..baru ada ka warning tu?
sebelum ni memang keja kita membelek menu2 sampai ke hujung, takde nampak pon.

unagi tak minat sangat. tapi pernah la rasa. nak tau taste macm mana.
kalau camtu better dont take unagi walau kat jusco sekalipun. rasa unagi hampir sama sebab guna the sama ingredient to season the meat.

kalau alkohol, cukup sekadar basuh peralatan sampai cuci kan? tapi better tanya orang yg lebih arif.

J.M.R said...

cehk cun: tu la..rasanya kalo alkohol takyah samak apa..just cucikn ajer..kn tny yg pakar luh gini