Wednesday, December 29, 2010

**::LIVE UPDATE::Perlawanan Akhir Kedua Piala Suzuki AFF 2010: Malaysia lwn Indonesia di Stadium Gelora Bung Karno


Music Background : Fikirkan Boleh oleh Sudirman
Mode : Baju kuning + Baju Biru
Dengan bekalan selesa tiga gol, team Malaysia akan meneruskan perjuangan di perlawanan akhir kedua Piala Suzuki AFF 2010 yang dijadualkan berlangsung jam 8malam waktu Malaysia. Aku kagum dan teruja gila dengan semangat nasionalis warga Malaysia. Walaupun kena kutuk oleh penyokong Indonesia yang berfikiran 'buruh-buruh kasar', tapi korang tetap cool. Isu laser bukan sebab utama team Malaysia menang besar ,3-0 , tapi disebabkan kesungguhan pemain-pemain. Jom kita support mereka di rangkaian Twitter, #iheartmalaysia, #malaysiaboleh, #HarimauMalaya, #LoveMalaysia. Jangan lupa follow Twitter JMR gak @JMR_BHR..kihkihkihk...

**Maghrib luh weih!!!.
Stadium Bukit Jalil: Malaysia 3 - Indonesia 0

****

Stadium Gelora Bung Karno : Malaysia 0 - Indonesia 0

****
Indonesia dapat penalti..tapi tak masuk!! Fahmi keeper terbaik laa!!!
takde hal la! laser mana? laser mana?????? cer citer!! cer citer!!!!
**** 
Setel sudeh first half - 80% bola berada di sebelah Malaysia sepanjang masa separuh masa pertama nih. Serangan daripada team Indonesia pon tak putus. Nasib baik si goalkeeper , si Khairul Fahmi beraksi dengan cemerlang. 4,5,6 cubaab selamba apam ditepis keluar sambil kenyit mata pada pemancar-pemancar laser..Weih Indon, pehal la korang bagi laser kat team Malaysia, goalkeeper Malaysia rilex jer. Laser cap ayam kot korang kasi tu..
2minit tambahan masa di separuh masa pertama,even last-last minit pon masih ada cubaan daripada pemaian Indonesia. Tapi masih tiada sebarang gol dihasilkan lagi. Lagi 45minit untuk pemain-pemain Malaysia bertahan, buktikan yang korang boleh!!!
kepada jurukamera, anda lakukan kerja dengan baik. 2nd half ni, sila zoom pada lebih ramai lagi awek cun ..Luna Maya, Manohara boleylah..kasi yang lagi hot pls!!!!
****
GOL!!!!!!!
Malaysia 1 - Indonesia 0
Safee Sali menjaringkan gol pertama untuk perlawanan akhir kedua.
****
minit ke-71, gola pertama daripada Nasuha. 
Malaysia 1 - Indonesia 1
****
Malaysia 1- Indonesia 2 
baki perlawanan hanya tinggal 2minit..
makin panas siot di Gelora Bung Karno.. 
****
TAHNIAH TEAM MALAYSIA
Malaysia menang dengan aggregat 4 - 2.
Malaysia JUARA PIALA SUZUKI AFF 2010!!!!

1 comment:

Seimura said...

tahniah buat team malaysia. memang terbaik la!