Wednesday, December 15, 2010

Ngangkung 2 & Ngangkang

Ngangkung berjaya mengutip lebih RM10juta sepanjang tempoh tayangan di pawagam-pawagam serata Malaysia. Tak sangka ek, dalam lawak selamber, dalam tiada promosi berbaur lucah, tiada perempaun seksi separuh bogel, tiada doktor yang sponsor atau tabur duit untuk pengarahan, berjaya gak melebihi RM10juta. Eh, penerbit/pengarah, berapa target kutipan tiket pada awalnya ye? RM40juta? RM20juta...
Ngangkung 2 : imaginasi penulis semata-mata. Sila jangan percaya...:-p

Mungkinkah Ngankung 2 akan meneruskan kecemerlangan kutipan Ngangkung nanti?? aku bajet genre kegemaran rakyat Malaysia sekarang ni adalah citer-citer yang berunsur seram tapi lawak. Dan Hantu Kak Limah Balik Rumah dianggap mampu mencabar Ngankang untuk bulan ini. Seram + lawak yang rasa cam nak lempang tu la yang menarik perhatian penonton sekarang nih. Lawak tu yang penting. Rasanya kalo wat citer ala-ala Sembilu & tambah adegan lawak, pon meletup kan. Sama gak cam wat citer lucah pastu tambah unsur-unsure lawak cam American Pie tu, pasti meletup gak....kot..kot..kot....

Eh, Silap-silap pasni Dr Rozmey dah plan untuk terbitkan filem seram komedi lucah..mana tao dapat kutipan RM50juta lak kan? Tajuk filem tu apalah agak-agaknya, NGANGKANG kah?????????


* gambar Nikki dicilok dr mrmanager.blogspot.com. TQ!!!!

7 comments:

Peri PiA said...

termsk duit anda sudah kah?hehe mnt pulak nak gi tgk antoo mak limah

ardinihumaira said...

hadoih... ngangkang pulak beliau nih ;p

Lagenda said...

dasat x hengat sungguh tajuk movie baru tu yek..

Ngangkang?? Sesuei la pic nikie tu buat poster citer tu.

Miahahaha...

si kosong said...

esok aku akan tgk antu kak limah tuk kali yg ke3 kt alamanda...

enyheartsdiamond said...

tak tengok lagi cerita ney :(

Eazy Izzuddin said...

ngangkang hehehe
xD

plain_jane said...

Jmr, nanti try2 la g screentest ngangkang tu kalau ade. Mane tau leh jd watak utama.. Hihuhi