Monday, December 27, 2010

Laser oh! Laser : Malaysia vs Indonesia : 3 - 0

Keputusan Perlawanan Akhir sesi pertama Piala Suzuki AFF 2010: Malaysia 3 - Indonesia 0..diulangi Malaysia 3 - Indonesia 0 . Sudah terang takyah suluh, Malaysia menang untuk final pertama nih, dan diorang kena setelkan lagi 90minit kat padang di Indonesia nun. Malas nak bayangkan apa nasib diorang. Diorang dah besar, diorang dah matang, tahu lah diorang jaga diri nanti..

Aku bangga sebab team Malaysia main bagus semalam. Cuma ada gak aku tersasul 'bodoh', 'bangang' , 'bahalol' bila ada yang depan gol pon rembat ke main tinggi lagi. Biasalah, wasatiah la sikit, takkan nak mmmuji je manjang kan, lagipon bukan diorang dengar pon...

Cuma..aku mewakili bibik kat umah ni, berasal dari Surabaya ye, kampung yang mana satu tu aku takpasti, dia ingin menyatakan rasa kemaluan yang agak besar dengan komen-komen yang bebaur makian, ancaman dan buruk tingkahlaku di twitter dari rakyat di seberang. Chewah mentang-mentang ko dok kat KL, dah pandai panggil kawan-kawan ko 'rakyat di seberang' ye..

Ni bibik aku yang kasi screenshot. gile! aku taknah ajar pon dia guna lappy & internet..

Sambil tunduk malu tanda mewakili rakyat seberang, dia suh aku baca twitter tu. Bibik ni bagitau, orang Indonesia tak patut bikin provokasi, kalah buat cara kalah la...Adatla kan?.(ni bibik aku bagitau k, bukan aku!).sebab ramai rakyat Indonesia yang cari rejeki yang halal di Malaysia. Kang tak pasal-pasal disebabkan bola sebijik, buruh-buruh bangunan under pengurusan Sunway Construction hilang 2 bijik bola masing-masing. Masalah tu...tapi.. 

Ah sudah, sapa dok ajar bibik main twitter ni weihhhh???? famili aku harus berhati-hati nih...

Korangnyer bibik, celik IT tak? Pekdah bahana kalo bibik pon reti men Facebook ngan Twitter segala bagai nih. Semalam, aku ajak bibik dok slowtalk kat kusi depan, pelan-pelan tak nak kasi jiran sebelah dengar..taknak masalah isu Indonesia kalah ngan Malaysia 3-0 sebab laser, lagi parah..

" Bik dah follow Twitter #JMR_BHR saya belum? "
" Bik dah LIKE Facebook JMR saya belum? "

Bibik balas " Belum abang..."

Ni yg menyirap nih, panas je telinga... Rasa cam nak tendang je kusi yang dia duduk tu. Tak cukup dihajar tol, punya aktif ko berTwitter, berFacebook, tak reti-reti nak follow aku ye..Dah tu panggil aku 'abang' lak.Siap bagi aku Youtube ni lagi, bukan dia suruh aku, tapi suruh orang-orang di seberang berfikir sebelum berkata-kata...tengok lah ye...



Risau lak aku tengok gaya di Twitter #malaysiacheatlaser diorang tu. Pada aku la kan, bola sepak ni patutnya lagi mengeratkan silaturrahin antara kita, kata rakyat serumpun. Ini tak, dah macam satu Korea Utara, satu Korea Selatan. Dah tu, siap ada ugutan dan ancaman lagi pasal isu laser. Kalaulah terus diprovok dengan gaya sebegitu, silap hari bulan, kacau bilau perlawanan akhir kedua Piala Suzuki AFF 2010 ni nanti. Atau mungkin lebih baik kalau diadakan ditempat yang berkecuali. Buat kat Zimbabwe ke, Israel ke, Mongolia ke, mana-manalah, kat Alore Lintange, Bersuit pon boleh. Korang pernah dengar tak Alore Lintange, Bersuit??? Bukak Google Maps, carik sendiri!!! Kasi up lagi ilmu geografi korang ...hahahahahahahah....

Bahawasanya harapan kami rakyat 1Malaysia, (wah bila masa tukar dialog ikrar nih?)kalau betul Perlawanan Akhir kedua Piala Suzuki AFF diadakan di Stadium Gelora Bung Karno, diharap bapak-bapak manageman semua tahu menjaga keamanan dan keselamatan rakyat 1Malaysia iya. Ambillah langkah-langkah bijak untuk mengawal isu laser ni. Alah pak, kat belakang sekolah saya dulu, RM2.90 je sebatang nih. Janganlah disebabkan isu laser ini, sukan bola sepak menjadi medan untuk memecahkan belahkan perpaduan 1Rumpun ini. Betul tak?

takkan itu pun taktau pak....!

Tapi pasti bapak-bapak sekalian tahu, bahawasanya sekarang ini Malaysia ada 3 -Indonesia 0......harus sedar itu ye pak........



kihkihkih..gurau-gurau ajer pak. Ayam Penyet AP kat sunway memang superb lasssh!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ah sudah. ni mesti keje bibik lagi nih, dah pandai men photoshop la plak...ni dah bukan kes kena laser, ni aura Markus nih!!! edit balik bik...








hahahahahhahaha....*ca alip but...

26 comments:

m.q said...

kellassss bibik
very the celik IT

ardinihumaira said...

tersiarap gak tengok orang seberang marah tahap nak bom bagai. takat laser. bukannya leh sumbat gol pakai laser. ciiit.. dah menang tu menang je la. adoyai

alien said...

keh keh keh
len kali pakai vuvuzela aje la
kasi bingit

Oong-ong said...

HAHAHA..hebat tul bibik ko ek...

Nadya said...

Woottt..hebatnya bibik siap ada twitter,fb bagai..
Takutnya kat sana nanti diorang balas dendam balik je..
Indo ni emo sangat T_____T

::alwaniamalini:: said...

haha ganah lah bibik ehehe...

neway bro, bg saya la, bola sepak ni takkan ada perpaduan antara penyokong. yg berpadu hanyalah pmain di atas padang ehehe..

maslinamansor said...

semalam pun aku tengok, dok main gak laser kat pasukan malaysia...

eelobor said...

hahahaha, nasib bibik ko tak mogok beb.....

hannafauzann said...

gila celik IT bibik engko . haha .
kalau bibik aku mcm tu, aku sorok semua laptop komputer . hahahah .
just kidding ! XD

azzey said...

J.M.R: Ha3...bibik pun minat gak bole..:)

aque said...

ntry yang terbaik... hehehhehe

mummysyafie said...

bibik ooo bibik...pandai jugak bertwitter bagai

takut jugak team kiter diapa² kan kat stadium indonesia nanti. kalau main fairplay takpe. takut nanti penyokong ganas tak faham undang²

fairus said...

Tengok ajelah nanti, kat Indonesia nanti mesti diorang guna laser plak.. Nak balas dendam la tu..

kakcik said...

Persoalannya ya bik (tanya bibik la pulak)... kok bener ada laser itu??? ;-)

lily lotus said...

agagagaga! bibik termaju di abad ini tu

zati-zt said...

lov the las pic..
LOL
:D
~nyway wish all the best of luck to MALAYSIA football team...
support MALAYSIA...

Balqees Amanda said...

ntah dah kalah buat cara kalah..kita menang diaorang kutuk..kalau la kita kalah..lagi la diaorang kutuk..tunggu rabu nih..Malaysia menang lagik..yeah!

YanaMIB said...

salam..

wahhh gilo mantop bibik ko men twitter..phewwiitt~ gbr markus tu x menahannn hokay! hakhakhak~ =P

Cik Su said...

h.. advance bibik dia.. pandai men twiiter dah

░♥si lampu neon♥░ said...

MAK AIHHH ASAL CENTU SEKALI LUKIS KAT MARCUS? HAHAHAHAH YEYY MALAYSIA MENANG =)

darkbatman said...

hahaha..xleh blah bro..dasat la ko ade bibik.

sw33tdarling said...

amboii... oleh potong gaji bibik ni....
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

marina anakcikbob said...

diorang tu P to the O to the YO! kan? kan?

NuNu EeRa said...

ptut ar umah b'sepah.. bibik sibuk fb n twitter upenye..

Anonymous said...

saya tidak takut dengan malaysia...
bermain sportif dong..
sampai MATI saya dan kawan² se INDONESIA tidak takut..
5-1 MURNI .. 3-1 CURANG !!!
ahahahhha..
I LOVE INDONESIA UNTIL DEATH!!
LOL!!

Anonymous said...

ga mampu maen ya??sampe² harus pake laser??wkwkwkwkwkk..
mau menang??belajar maen bola..bukan maen laser..sadar ahhh..