Tuesday, December 28, 2010

KONSERT GEMURUH DOUBLE TROUBLE @ SURF BEACH SUNWAY

Weih, telinga aku dah kembali normal, dah tak pekak lagi, kalo idak terngiang-ngiang Taman Rashidah Utama la, Sejati la, gorengan gitar la, pekakan mamat poyo sebelah aku la dan bunyi speaker yang dah 10tahun tak bertukar, hancur! 

Best memang best, pertama sebab last-last minit baru dapat tiket free, kalau tak free, memang aku tak carinya tiket tu, nak-nak bila kecewa mengangkang bila Nuffnang tak kasi tiket kat aku. Tapi takpe, aku tetap sayang Nuffnang..kahkahkah..best yang kedua sebab bila berada di surf beach sunway lagoon tu, terasa macam berada di Pantai Air Tawar, Besut zaman kanak-kanak dulu, dok mendongak layan mini konsert di funfair, ngan lampu klip-klip, angin-angin sempai sambil kaki dok korek-korek pasir pantai, halus mulus lagi. 

Yang kat sunway lagoon lagi best, sebab sambil layan Search&Wings, sambil cuci mata. Tapi ada gak adegan yang menggatalkan mata, bila ada sorang mamat ni sanggup angkat awek sexy dia semata-mata nak bagi line clear nak record amy search dok ngah nyanyi. Mamat tu tak kisah terpaksa hadap cium bontot awek tu, janji line clear. Bek takyah datang konsert kalo sibuk-sibuk nak rakam, bukan guna videocam pon, guna henpon cabut je, dah tu gambar lak goyang-goyang, coz mamat tu bukan larat sangat nak angkat lama-lama. Mula-mula bajet macho la, 5min kantoi, lembik lutut. 

"Oit mat, yang pakai baju hijau, yang angkat awek dok belah kanan pentas malam tu, kalo ko baca entri ni,  lu memang cibai! ramai gile dok nyampah tengok gelagat ko, dahlah block view orang yang dok blakang ko..sayangkan awek bukan gitu caranya."

perghh..ni apa nih? sebijik cam tok lebai freemason dok ngangkat sumpah. Lagi satu, ni Konsert Double Trouble ke konsert Jay-Z nihhh???
kahkahkah..

Fenomena penonton konsert live zaman sekarang ni, elok je Awie atau Amy bukak mulut, masing-masing angkat henpon memasing nak rakam. Siap halang view orang belakang yang agak tak cukup tinggi. Mungkin masing-masing berebut nak masukkan dalam Youtube, nak kasi up itu trafik. 

Yang tak tahannya, ada hati nak rakam full song, elok je nak chorus, henpon hang la, memori tak cukup la, nak cover taknak kantoi ngan orang sebelah, tangan terus tak turun-turun tu, rakam tetap rakam., taknak kalah ngan orang sebelah. Yang aku dok belakang ko nih, terkahkahkah je nengok gelagat ko..bangang...

*dalam satu-satu konsert macam ni, ada seribu gelagat boleh diperhatikan. Ada yang bangang, ada yang sopan..tepuk dada, pilihlah mana yang berkenan...enjoice!

12 comments:

ciK mOt ©™ said...

hehehe...bleh hang layan konsert...tak pekak tinger ke weii...

se lagi, mat baju ijau yang angkat awek tu sure cam kat illustrasi kat blog terbang tinggi2...amjah ian lukis terbaik weeokkkk.,..

Yatre Hayati said...

Memang minat dengan diorang ek? Kita search ok la. Wings macam kurang sikit. Hehehe

fadhdeela said...

bestnyer g konsert Double Trouble..best x??nak g tp ada hal la..nape poyo sgt mamat bj hijau tu...siap angkat2 awekk..malunyer!!! hihi kalo nak ambik video pun pakai la video cam br macho..hahahahahaahaha :P

Jom singgah: Penyokong Indon Kepong Penginapan Pemain Malaysia

░♥si lampu neon♥░ said...

WUUUU TAK PERNAH G KONSERT TAW =(

Hezesuze said...

baca n3 uols ni pun weols dah gelak guling2...sib baik dowang rakam pakai hp jek kalo sume pakat bawak dslr or video cam lagi naya hahahaha

BeaN MorENo said...

salahkan search apasal diorang letak lambang segitiga!

hOtMaMa said...

hahaha.. lawak arr!! rugi plak tak pg consert nie hr tu.. walhal Digi staff dpt pree tiket! klu tak blh tgk aksi mamat yg junjung aweks dia tu..hahahha! mmg gitu la gamaknyer org skrg tgk consert kot.. tak kira la cina ke melayu ke india...sbb masa consert adam lambert hr tu pun sibuk masing2 dok mengangkat talipon nak rakam.. konsep 1 m'sia gamaknyer gitu.... ahhahaha!! btw, nice blog.. i followwww! hihihihi

AmirFX said...

Aku nak turun konsert Paramore.. Konsert rockers melayu tak minat sangat lah... haha..

cikpia said...

ahhhhhhhhh!!! tanak cakap!!! kecewa tak dapat pi!!!

Lagenda said...

hahaha..ko pi konsert ni, layan search ke layan gelagat manusia2 tu jmr??

ardinihumaira said...

uisk... ado 'segi tiga' tu ;p apo le konsert cenggitu

- zuriey - said...

ada hikmah agaknya tak dapat tiket dari nuffnang...duk layan gelagat org je