Monday, December 20, 2010

Kerja Kawen Terakhir 2010

Disember adalah cuti sekolah. Dah menjadi tradisi atau keturunan, bila cuti sekolah, mesti meriah je ngan majlis kenduri kendara kawin nih. Kadang-kadang, bila aku balik kampung time cuti sekolah, memang tak merasa air tangan umi aku, coz hari-hari ada kenduri kawen. Siap ada schedule di wall, hari ini rumah Mak Anon, esok di rumak Kak Limah, lusa di rumah Pak Jong bla..bla..bla..

Tak pasti lak, apa kaitan akad nikah dengan cuti sekolah, apa kaitan naik pelamin dengan tiada kelas. Mungkin si pengantin tu cikgu sekolah, so inilah masa yang sesuai untuk mendirikan rumah tangga. Ye la kan, senang takyah apply cuti. Tapi bukan semua yang kawin itu cikgu kan. Kenapa cuti sekolah ek, nak kata anak pengantin cuti sekolah, tak mungkin, sebab mereka itu pengantin baru. Erm...

Tapi bagi sesetengah orang, kenduri kawin ni adalah rezeki tambahan untuk mereka. Dan orang itu adalah termasuk AKU juga..Last weekend adalah kerja kawen aku untuk kerjakan pengantin, pose sana, pose sini yang terakhir untuk tahun ini. Alhamdulillah, setel job kawen 2010 dengan perkahwinan En.Kadri & Syimah yang berlangsung di Sungai Buloh, Selangor. InsyaAllah, next projek akan bermula Januari 2011 & tempahan untuk 2011 sudah pon dibuka..ecececece....dan dan dan aku masih mencari Official Photographer untuk majlis aku sendiri gak..hahahah....

Terima kasih sangat-sangat kepada 1st assistant aku untuk 2010, Aliff Azmi coz last minit call pon, still leh commit untuk photoshoot. Makin lama, makin best la hasil kije ini budak. Bagus-bagus..next year, 2011 leh bergabung dan meletup lagi. Dan tenkiu juge kepada client2 kami yang menggunakan servis kami. Korang memang best la..Dahla makanan time kenduri pon sedap, layanan untuk Official Photographer pon terbaik. Semoga korang terus berbahgia untuk tahun-tahun mendatang...

Teaser: Kadri & Syimah ( nanti upload kendian di JMRtangkapgambar )

6 comments:

mamai said...

pasti bukan gambar yang terakhir bro

Hezesuze said...

uols bila lak nak married huhu

Gieyana said...

alaa..jgn ar stop..keep on shooting ar...:D

Eazy Izzuddin said...

yg ni ke bro should we snap together hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

MASYUKKKK

Kaseh NazLieza said...

good job bro...