Sunday, December 26, 2010

*update Final Piala Suzuki AFF 2010 - Malaysia lwn Indonesia 3-0

Perlawanan akhir pertama dah setel untuk first half. Tiada sebarang gol, 0-0, omputih cakap no breaking egg..ek? hahahaha..tiada cubaan yang menarik gila babi yang mampu aku kepitkan kaki aku, sempoi lagi nih. Member-member layan kat stadium, aku kat depan TV je, jamah nasi kerabu sikit sambil layan aiskrim vanila. 

Tak larat dowh, telinga pon cam separa pekak lagi akibat dok melebihi 3jam di bawah paras desibel tinggi yang tidak dibenarkan di surf beach Sunway semalam. Apa-apa hal pon, team Malaysia, You Can Do It bebeh. Wajib bawa bekalan dua gol ke Indonesia lagi okeh. Kalau tak kesampaian pon, takpe, janji dua telur tu korang tetap bawak. Atau omputih cakap, Dont Give Up..hahahha...

Ok, jum sambung seken half. Dimulakan dengan 0-0....Ni LIVE UPDATE tao..kahkahkk...

*update:9.23pm: 5minit permainan dihentikan. Alasan, Markus dihalakan pancaran laser ke muka.
*update: Tak sampai 5minit permainan bersambung, GOLL!!!!! untuk Malaysia..

Malaysia 1 - Indonesia 0

Apalagi, teruskan dengan laser itu penyokong Malaysia!!!..kihkihkihh...

*update:9.27pm ::: GOL!!!! lagi...tak sempat nak buat pa pe..cantik gerakan dari tepi dan ke tengah..weih, laser lagi la korang. Kasi banyak sikit gol..kihkih...

Cik Ardini, sila tubik dari bilik, kasi sapok la sikit..aiyaa..

 *update:9.31pm::: Gol lagi...o yeah Safee Sali!!!!...3-0

MALAYSIA 3 - INDONESIA 0

Bekalan yang cukup selesa untuk team Malaysia bertandang ke Indonesia. Aku suka ayat nih. Tahniah team Malaysia. Korang ada 90minit lagi untuk setelkan hal dengan team Indonesia. Pastikan Piala Suzuki tu dibawa pulang ke Malaysia ok!

Pasti HEBAT: Promotion Air Asia ke Indonesia pada 29hb ni bermula sekarang!! Dan..update market LASER mainan tu, akan naik HARGA!!! Dr RM5 mungkin menjadi RM55.90... Dapatkan sekarang sebelum terlambat..hahahaha...~

7 comments:

ardinihumaira said...

kawe bosey doh ngeleh tok gol takdi... masuk bilik doh. kih3

mzhany said...

memang ada hikmah permainan dihentikan tadi kan...huhu cayalah Malaysia...cayalah Idlan ;)

Sharinginfoz said...

yes malaysia menang selesa

J.M.R said...

warga indon ngamuk tu..kahkahkah

armouris said...

tahniah Malaysia! Main bola jangan sampai cedera - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

mummysyafie said...

taniah Malaysia..!! hopefully leh ulang balik kejayaan di game seterusnya

Amirol Asraf said...

Wow, smart ah jersi malaysia tahun ni.. nak kena grab cepat nih!