Thursday, December 23, 2010

ASB : 7.5sen + 1.25sen

Hmm....macam mana aku leh lupa pasal agihan dividen Amanah Saham Bumiputera untuk tahun nih. 23Disember2010, jam 1.29pm, baru aku sedar, eh eh dividen ASB kita tinggi gak tahun nih ye. Ni pasal duit, money beb, patutnya menda-menda gini, aku lebih update dr korang, ini tentang hidup dan mati nih, duit beb..duit...Dividen 7.5sen plus ngan bonus 1.25sen, sambil muka penuh bangga, I tell awek kat sebelah nih. Kusyuk je men Facebook, tapi tak kira, nak gitau gak sebab mesti dia tak tao lagi. Dia wat dek jer, haremjadah..

" I nak bagitau ni, ASB bagi bonus besar tahun nihhhhh..." sambil muncung nak tarik perhatian..

...elok jer dia update status kt FB tu, baru reti nak jawab..nakkan perhatian aku rupanya...~

" Dey, u tak baca paper ke?? Tak baca internet?? kata blogger.....~" ...

erk? apa kaitan blogger ngan paper dan ngan dividen ASB? shihot harem...

..tutup lappy, terus blah..perut dah misscall banyak kali nih, nak gi topup luh. Topup sesedap sket, kata dividen masyuk..



tak beragak..mentang dividen ASB dapat sampai 8.75sen seunit, terus pekena nih. Eh bro, cakap ritu, bulan depan baru nak bukak akaun ASB, pasal hepi gak nih? Tak paham aku ngan ko ni lah~

9 comments:

Matjoe said...

hahaha, ni mmg lawak la, xpe asal nkgo dgn dslr ngk happy.

hmm, jmr, marilah joint contest aku ini: CONTEST AZAM 2011
mana tau boleh dpt cookies kak ina free. hadiah lain cash n ebook hartanah.

joint tau. tak joint xmau ajak layan lap bila aku angkat z750. ahahaha

Kaseh NazLieza said...

buku asb hilang..ni yg leeh nk wat baru ni..tlg buatkn yg baru leh x..? hehehhe

Green Apel said...

ye ke banyak tu %?alhamdulillah...banyak gak tu...ketinggalan, tatau pun sebab tak tengok news...haha,

J.M.R said...

GA: ada lagi yang lg taktao pape dr aku...hahaha

Lagenda said...

Buku ada tp amunt dlm tu dah x der..dia bg gak x dividen yek??

Miahahaha....

Ain Atika said...

hahaha...syukur....=)

Sharinginfoz said...

mesti ramai yang happy kan

YanaMIB said...

nmpk bonus trus booolat mata..$$$ ^_^

mummysyafie said...

bonus dari kerajaan takde..so kena tunggu ASB plak..