Monday, November 1, 2010

Where's my car dude????

Kalo pergi memana, kalo bab parking kete, memang aku blurr jer. Mesti nak kena ada orang ingatkan. Kalo keluar berdua pon, mesti si dia kena ingat kat mana aku park. Memang tetiap minggu, memang kuar berdua je kan, sebab takde orang ketiga, tu pasal berdua. So, orang kedua tu memang kena ingatkan no parking la.  Kalo tak, leh gilir2 ngan orang ke-3 tu..:-p....tak kisahlah, KLCC ke, SACC, e@Curve ke, 1U ke, memang si dia kena ingat no parking..Dah terbiasa kan....huhuhu..
Ada satu hari..park kat satu mall ni. Kali ni tidak berdua, mahupun bertiga tapi sorang2 jer..dan seperti dijangka, pas bayar parking, aku terus out nak ingat balik kt mana parking masa masuk tadi. Demmit! Tak tao nak bengang kat sapa...takkan nak maki mesin bayar tiket parking lak kan..

Terus call si dia...~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Aku: " U, ingat tak i park kete kat mana? !!!???"

Si dia: " erkkkk???"

.............................................................................:-(

15 comments:

MOFASAD said...

keh keh keh!

Cik GuLA-GuLa said...

hehehhehe kami juga hadapi masalah yang sama..
so pas kene sekali berpinau-pinau cari kete...miez n shah wira capture pic no parking:)

senang

Lagenda said...

hahaha..mak pun slalu gak jd cenggitu. Tp bila dah ijao bijik mata, picit ajelah button siren kat remote car tu..bila ada signal, dia bunyik kan?

Itupun kalo sama level atau dekat2 situ le keta kita..hakhakhak..

ezam said...

yezza..

ingatkan kawe sorang jak ado masalah nieh...kolo kt 1u tu tak pernah sbb dh dagat familiar.

tpi kolo kt midvalley mmg selalu hilang!!!!

kew_chop said...

hihi.. joe pun ada 'penyakit' camni..

Hezesuze said...

moral of the story
lenkali snap picta blok bape uols park kete huhuhuhuh

lionteen said...

haha..
ley lak tnye die..
bhye ni..
smpy mall tu tutp pun,xjmpe kete nnti..hehe

simpletostyle said...

saya pn ada "penyakit" ni..even nk hrpkan partner pn xboleh, cz sama2 ada pnyakit ni..hahaha..

so, kami ambil cara mudah...waktu parking tu, ingt laluan kitorg lalu (selalunya akn park berdekatan ngn pintu)-masuk mall kdai apa yg 1st skali jmpa..then nk blk kang carik ler blk kdai tu..hahaha.. kompem akn jmpa blk.. hihihi

mummysyafie said...

pernah kena kat ikea. macam nak memangis ingat keta dah hilang

.millalara. said...

haha.. same goes here..

skrg ni, tiap kali park, mesti snap pic no parking dlu utk kesenangan dikendian hari.. huuu~

Ery Farieha said...

cisss.

ngong.

kalo aku jd si dia tu, OIII ko bkn jalan ngan aku

hahahaha xP

Anna Boleyn said...

haha lenkali snapla gambar bro...tmpat mana parking tu. x guna phone.. dslr kan ada. hakhak nnti kan senang tak de lah bila cik nunu takde, terkapai-kapai hang cari tmpt parking. ;p

ardinihumaira said...

kita seghupaaaaaaaaaaaaa... takmo pakim kat KB mall sebab selalu tak ingat keta letak mana masa balik miahaha

||| PöJìé PööH ||| said...

Hahaha tingtong la bro nih! Lain kali ikut petua saya.. Snap tiang parking berhampiran dan sila naik turun dari tangga/lif yang sama!

Love,
PojiePooh Abdullah

NUNU EERA said...

lain kali klu sorg2 parking kat jockey.. senang ckit nk cri ye, dear..;)