Thursday, November 11, 2010

Syamrin Fotograf Meninggal Dunia - Allah lebih sayangkan dia

Tadi, terbaca status update di Facebook Nas Ahmad;
Vokalis kumpulan Fotograf - Shamrin telah meninggal dunia petang tadi ketika baru sahaja habis bermain bolasepak. Turut sama bermain ketika itu ialah Joey vokalis kumpulan BPR.  Arwah diserang kekejangan ketika bermain.
Buat masa ini (jam 07:45 mlm) jenazah masih di Kpg Baru Medical Centre. 

Ajal dan maut di tangan Tuhan. Aku tertarik dengan peristiwa-peristiwa begini. Pernah terpikir tak kita,  dalam kita dan kawan-kawan ngah berseronok bermain futsal ke badminton ke, bowling ke, then tetiba salah seorang daripada kawan kita jatuh terduduk. Reaksi pertama kebanyakan orang, " Eh2, takkan sikit dah pancit kot  bro" ..padahal si kawan kita tu ngah menanggung 'kesakitan dalam' yang terakhir.

Tup2, dia menghembuskan nafasnya yang terakhir...~ Kalo lah aku, mahu rasa sesal & kesal atas kebaculan mulut sendiri. Syukur setakat ni tak lagi terjadi, mana tao kan, esok lusa terjadi gak..Tak pon aku sendiri yang jatuh terduduk, dan pergi....~ Daripada Dia kita datang, dan kepada Dia jualah kita kembali...

Al-fatihah untuk arwah Syamrin & seluruh muslimin dan muslimat yang telah pergi..al-Fatihah~...

 

13 comments:

diana said...

al-fatihah..
mati itu pasti..

NUNU EERA said...

al-fatihah.. abg knl ke die??

shera haifa said...

al-fatihah

J.M.R said...

nunu: kenal kot..heheheh..ketuk pala kang!

oranglidi said...

al-fatihahhh...

tkejut ak baca tajuk ni.. s,uga rohnya dcucuri rahmat..

lagu2 nya psti jadi kenang2ngan.. di alam fana cinta..

.s.o.f.i.a. said...

innalillah...... takziah buat keluarga allahyarham.

hamzah ian said...

inalillah.. kita semua akan kembali padanya

ardinihumaira said...

al-Fatihah..

ciK mOt (",) said...

ha bro...lepas ni hang kena kontrol percakapan la...takut hang terkecik ati orang tanpa disengajakan...

alfatihah...ari ni masa dia...esok lusa plak sapa tau masa aku plak...

aNIe said...

Salam J.M.R...

Ajal itu datang tepat pada masanya..

::alwaniamalini:: said...

erm al-fatihah.. ajal bleh datang bila-bila masa sj dan dalam apa jua cara....

mummysyafie said...

Al Fatihah tuk arwah..

baincardin said...

al-fatihah...