Monday, November 8, 2010

|| Life As We Know It ||

Walaupun rating dunia hanya kasi 5.5/10, tapi kalo ikut rating aku, aku up kasi 9/10. Sebab apa? Sebab aku compare ngan filem Cuti-cuti Cinta..hahaha..tak pasal-pasal kena lagi kan?:-p..

Secara ringkasnya, Life As We Know It ni berkisarkan tentang sepasang couple yang ditemukan melalui blind date, tetiba setelah kematian sahabat yang meng'blin date'kan diorang ni, Holly & Messer telah diwasiatkan menjaga anak arwah sahabt mereka ni, Sophie. Oh ya, Sophie ni sangat comel ye, kecik2 dah pandai berlakon, aku rasa kalah Mia Sara kot..Its not easy to take care a baby. Setahun baru ye umur si Sophie ni. Dah tau, penjaga yang diamanahkan plak, saling tidak menyintai..pada awal..eleh, belum kena lagi, memang la tak suka..hahaha..ok2, nak tao sinopsis lebih lanjut, rasanya korang dah pandai Google sendiri kan...hikhikhik...

Act, aku suka cerita spesis gini sebab dalam citer ni ada macam-macam. ALah, mcm konsep 1Malaysia la, yang ni 1Rasa..ada scene percintaan(ok coz la kiss2..hahaha), ada scene komedi, ada scene yang menyentuh jiwa lelaki ( selain drp scene kiss tu ye..hahaha ), ada scene bersifat kemanusiaan dan beberapa scene yang kalo dipikir dalam2, memang betul, itulah KEHIDUPAN / LIFE yang semua orang dah tao, Life As We Know It. 

Kalo kamu dapat tahu berita kematian mengejut sahabat kamo, pastu kamu sedih kan? Kalo kamu merenung mata seorang bayi kecil yang kehilangan mak ayah, mendengar rengekan si bayi tu, pasti hati kamu tersentuh kan? Kalo kamu diamanahkan menjaga seorang bayi kecil yang kematian mak ayah, pasti sukar untuk menolaknya kan? Kalo kamu(lelaki) menyintai seorang perempuan, pasti kamu sanggup berkorban dan mahu memberikan yang terbaik untuk si dia, kan? 

Eh2, berapa banyak kalo daaa....~ dan aku rasa, kalo(eh2, kalo lagi...~) kamo bersetuju dengan kenyataan di atas, kamo adalah seorang yang hampir sempurna...~:-)

10 comments:

NUNU EERA said...

kalo macam tu cube u bayangkan pulak.. haha..

Eazy Izzuddin said...

da tengok dah...
besh...
kesian budak tu..
awal2 parents da x da...
sian2

nUR_rOsALiNdA said...

Tadi baru baca sinopsis dia kat gsc.com ...rasa cam nak tgk je

Kyuubi said...

x tgk lagi filem ni. tp mesti best kan? huhu

aku x stuju smua kat atas tu. so aku kategori apa? ahaha

ciK mOt (",) said...

kalu kamu sudi...tolonglah google sinopsis tuk aku...sob sob....

- zuriey - said...

cerita melayu n cerita luar sana memang masih ada gap lagi

Nor Lyana said...

huhu..i loike..i mmg nk tgk cite tu..huhu..cm best..tp blum ade ms lagi..biasa la..aku da ade 2 anak..so u know la kan..tersgtla bz, bak kata cite tu, life as we know it..hehe

Hezesuze said...

adeehh tk tgok lagik citer nie huhu

azieazah said...

Sesuai untuk semua golongan. Melihat cinta dari persepsi berbeza..

Kasih sayang yang tiada batasan..

NenekPenne said...

i dah tengok citer ni..
i sanggup ok jaga baby mcm tu tapi mesti yang 'blind date' tu sehandsome josh duhamel laaaa...ha ha ha....