Saturday, November 20, 2010

Kaitan Plaza Low Yatt dan Nasi Ayam Hainan Chee Meng

Emm..Muka lapor dan penuh ngan ketensenan. Tak pasal-pasal terbang melayang fulus aku semalam. What to do, lappy takleh ON, lagi la donno wat to do..Selepas scene "...Lebih Rela Pilih Ah Long drp Abang Long"..terus carik port nak isi perut. Yup, seharian tak telan nasi( mi goreng + ayam goreng tak kira lasss! ), harus bergegas ke kedai berdekatan ngan Plaza Low Yatt...
 Selain drp food court yang kat bawah tu, Nasi Ayam Hailam Chee Meng la yang leh tahan nak telan selain drp fastfood atau mamak food. Dah lama tak dtg woo..eh, korang jangan riso. Kedai ni nama je Cina, tapi sijil ori JAKIM, dan segala bagai pengesahan HALAL memang siap tergantung depan kaunter. Tapi kalo perasan, banyak gak warung Mek Jenab, atau kedai makan Mak Jah yang tak gantung sijil pengesahan halal ni kan? ( Sori, bukan musim meng'kondemn'kan orang-orang aku, tapi ianya REALITI bukan FANTASI kan???). Maafkan aku andai ada yang terasa..Okkey, off topic!!
 Tara.. Nasi Ayam Hainan Chee Meng!!!..see, dah tinggal sisa je kot tu..terletak kat depan CIMB Jalan Bukit Bintang tu jer kedai dia. Bagi aku, kena ngan selera aku dan anak tekak aku. Sedap!! Tapi takleh lawan Nasi Ayam Umi aku la weih..Versi Chee Meng ni better daripada Chicken Rice Shop kot rasanya. Eh2, apa cher ek ngan dakwaan yang cakap, Chicken Rice Shop tu tiada dalam senarai HALAL JAKIM ek?

Kalau nak bercakap isu Halal Haram Makanan di Malaysia ni, tersangatlah complicated. Kenapa ek? Maybe time JAKIM datang wat assessment je diorang jaga betul-betul prosedur, tapi selepas tu, main tarah jer..Sebagai pengguna, yang PALING PENTING, camana diri sendiri menilai sesuatu food disokongi dengan bukti pengesahan HALAL, itulah yang terbaik. Tepuk dada, tanya imam.

So, apa kaitanya Plaza Low Yatt dan Nasi Ayam Hainan Chee Meng ek? Jawapannya, dari entrance Low Yatt, ko jalan terus ke Jalan BB, ko akan nampak kedai nasi ayam nih. Terbaek in Town kot!!!..:-p

Lu pikir lah sendiri!!!!:-)

9 comments:

IxoR@ said...

penah makan kat situ.... sedap kew? ikut selera masing2 kan...

oh ya, chicken rice shop ? mmg tak sedap....

:P

amar haziq said...

belum cuba lagi nasi ayam gemas
terbaik dari ladang;)

jenguk2 blog saya k
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

deqlis said...

nasi ayam yg buat sendiri lagi sedapp rasanya..terbaekkk !! nak lebih pun leh..nak tambah pun boleh hihi..:-)

Eazy Izzuddin said...

ke low yatt pule...
sedap2...
walau tinggal sisa
hehe
xD

░♥si lampu neon♥░ said...

AKU RASE MAKANAN NI MESTI SEDAP..TAPI DOSEBABKAN GAMBAR KO TU...ADOYAIII CAM TAK MENGANCAMMM

ardinihumaira said...

g low yatt pon belum penah dni ni.. sob sobs... apatah lagi nak makan kat situ.. dni orang kampung. huuu sedih ni

BeaN MorENo said...

nampak cam sedap lah...aku kalau lepak sana akau makan nasai ayam kat sg wang...

Anna Boleyn said...

tak pernah try lagi lah bro. sok sok den pergi low yat..den tryy yer. :)

Kaseh NazLieza said...

nc aym msk kt umh jg yg tbaik kan...ehehehe..terutama mak msk..nyummy..