Wednesday, November 24, 2010

HARRY POTTER & THE DEATHLY HALLOWS...patot ke tambah " ..and the Cute Dobby"

Okkey, aku tau skang ni antara movie paling panas ialah 2Alam. Maaflah aku tak mampu nak tengok cerita tu, sebab aku tao, end up dia pasti kuar entri review yang dok kutuk2 director ataupun orang yang tak bersalah, cam Cuti-cuti Cinta hari tu..hahahah..

Korang dah tengok lom Harry Potter ni? Aku dengar, ramai yang berebut2 nak tengok 1st day kuar? Naper ek? Apa beza dia ye? Ke on the first day tu, duration dia lagi panjang?(tak puas hati sebenarnya coz tak dpt layan 1st day!!!) hehehehhe:-p

Series, Harry Potter and The Deathly Hallows ni yang paling aku suka. Cam almost perfect movie las. Dan watak yang paling aku suka, ni ha yang gambar kat atas, Dobby!!! Alalala..so cute dowh. Nak2 time dia nak independent, dia cakap " Dobby is a free elf!" Cam macho giler, walaupun kontot..hahaha...


Aku nak citer lebih lanjut pon, cam panjang jer. Aku hardly suggest korang tengok HP episod kali nih. Berbaloi-baloi la drp korang try nak sukakan citer 2Alam tu. Tak worth it okkey..Fikir-fikirkan sebelum beli sekeping tiket ye:-p
Scene sedih pas Dobby mati? Cam nak meleleh air mata gue. Walaupun kontot ala-ala toyol, tp still terasa sedih time nak hembus nafas terakhir tu. Ecececece..naper dia mati tu, korang kena layan sendiri lasss..:-p
Scene yang ni pon cantik. Sunset dia cam kat Broga dah..camanala omputih leh wat movie atas puncak gini. Macam-macam idea la diorang nih..Kang bagus kalo director orang kita pon ada idea cam nih gak. Takde la aku tertunggu-tunggu idea drp omputeh ni bikin citer. Tak gitu..biarlah kualiti citer tu tinggi, baru la leh target kutipan tiket tinggi-tinggi. Ni kalo takat, citer nilai RM4, nak target sampai kutipan juta-juta pon, susah gak kan. Orang tua-tua cakap, " ukur baju di badan sendiri ".....~

9/10 rate aku kasi untuk Harry Potter kali nih. Sesapa yang tercari-cari nak layan movie apa weekend ni, leh la cari tiket untuk citer ni. Taknak cari tiket kat GSC/TGV, pandai-pandai la cari citer ni kat mapley ke apa..hahahaha...apa daa..support la sikit weih...:-p


14 comments:

ejum said...

tak sempat lagi nak pi tgok!..weekend ni kot..

Hazzy Ishak said...

tengok hujung minggu ni

- zuriey - said...

memang best! dah tgk dah..tak sabar nak tunggu sambungan dia

y@n@ M!B said...

salam kenal..


yes! sy berjaya tgk cite ni on the 1st day...miahaha~ =P dobby mmg sgt comel..xpuas ati lak dia mati..hehh~ =_=

Eazy Izzuddin said...

dah tgk...
ok le 2

layans~
My Unisel 5th Convocation Ceremony

cikpia said...

kalau memang taknah layan citer HP agak2 bley paham tak story dia.....???

Redbloodsnow said...

zie dua² lom tgk lg..sobosbosbo

Sharinginfoz said...

memang not bad citer kali ini.... dobby memang penyelamat kan.. tak sangka muncul pula

KiD said...

jom laa tgk ramai-ramai..
:)

tengok skali.. http://shakiddo.blogspot.com/

NUNU EERA said...

lps ni suh director wat cite psl dobby la plk.. HP da xlaku sbb da tua..hehe..

singAsong said...

Tak suka sangat ~ :(

hazman aka species1980 said...

whoaaa.... dah tengok gak citer nie... ramai yang sedih biler si doby nie mati....tapi watak ron gak besh... klakar dowh...

kisahsensasi said...

Biler layan citer nie.... tak sedar langsung DUA JAM masa berlalu.... itu la betapa sonoknya citer nie

nadey said...

xsaba nk tgk cite ni