Thursday, November 18, 2010

First Impression - Adakah REALITI atau hanya satu FANTASI?

 First sketch, first impression & what is your imagination?

Tenung boleh, tapi jangan berfikir terlalu lama. Kerana makin lama masa berfikir, makin banyak lak hasutan/bisikan yang menyuruh kita berfikir perkara yang bukan-bukan. Ada istilah Cinta Pandang Pertama, tapi tak semua berkesudahan dengan 'happy ending'..Ada yang cakap 'First Impression' itu penting, tapi tak semuanya memberikan impak yang positif...

Aku pon kekadang terlalai gak. Contohnya, bila tengok satu couple berpegangan tangan di taman, fikiran yang prejudis akan menilai, ' Teruknya diorang...' tanpa mengetahui yang sebenarnya mereka adalah sepasang suami isteri. Sudah menjadi adat orang kita yang terlalu prejudis dengan sesuatu perkara, tanpa usul periksa, ataupun, tidak mendapat didikan yang sempurna?...... 

anda fikir-fikirkan, dan anda yang menentukan...~




What do you say??? ..kalau inilah imej sebenarnya...?


||Impresi pertama bukan bererti sebuah konklusi, kekadang ianya hanya satu imaginasi&fantasi, bukannya realiti||

.

12 comments:

Azman Roslan said...

menarik gambar tu.. heheh

ardinihumaira said...

:D mari berimaginasi

azieazah said...

Setuju,
sebab itu kita jangan cepat prasangka, prejudis. Sebab itu lebih banyak hasutan iblis sahaja..

Apapun imaginasi memang ler best, kan? kan?

CGG said...

gambar tu buat miez ade banyak impression bro

Syed Fauzi said...

Haha bahaya berimiginasi dengan gambar atas ni hahaha =P

Yatre Hayati said...

hahaha..kalau tak baca sampai abes mesti dirty impression aje/ hahha

Seimura said...

klasiknya lukisan ni!

- zuriey - said...

awas...slah bayang jauh tersasar nanti..he2

Eazy Izzuddin said...

realiti dan fantasi hehe

dr blog-->a'ah bro
eazy g the curve sabtu lepas
tu yg nmpk bro tu
nk tego..
takut salah org kot hehe



New Entry:
Hal Jubah Konvo

Hezesuze said...

adehh dah pun nama akak gonjeng kan...pestime tgok picta tu terus imaginasi romen...mihahahahahahaha

NuR 'aQiLaH said...

gambar pertama dah buat pikiran gua melayang jauh kedepan.
arghh. rosak.

tp gua suka motif sebenar entry ni.
pandangan pertama x semestinya tepat yedak.
termasok jugak dlm pemilihan calon hati =_="

maslinamansor said...

terus pikir yang tak elok jer... hehehe