Friday, November 26, 2010

DSLR::Khazanah daripada arkib JMR..kenangan terindah~

Act semalam ada Mak Lagenda email pasal which DSLR yang patut dibeli untuk mula-mula mencebur diri dalam bidang skodeng&shoot foto nih. Then tiba-tiba teringat masa 1st time beli dslr luh, time tu harem jadah tak tao pape. Yang ada minat yang mendalam, by luck ada lak sorang kawan baik yang boleh dijadikan sifoo, tambah2 dia majoring dalam bidang seni camnih...Thanx bro Waffy, coz tak disebabkan dia yang racun aku suh beli kamera besar gedabak nih, takde lah aku nak series dalam hobi nih. Series weih, Its a good hobby, daripada dok tengok saje awek cun&montok, better kita snap terus kan, leh tengok berkali-kali...!!!...hahahahhaha..
Taraaa.....dah kuar khazanah lama. Gambar tahun 2008 nih. Tak silap, 1st week beli DSLR luh nih..haha..teringat betapa excitednyer bila dapat DSLR ni, nak2 dengan duit hasil titik peluh sendiri..Nikmatnya tak terkata wok! 

Cadangan & nasihat 20sen aku pada sesiapa yang nak berjinak-jinak dalam bidang ni, teruskan semangat macam masa mula-mula miliki this TOY. Korang akan dapat kenikmatannya, tu pon kalo korang ikhlas minat seni nih. Jangan sekadar bila tengok trend orang gantung DSLR kat leher, awak pon nak gak wat gitu. Choii..hehehehhe..

p/s: Mak Lagenda, nanti dah beli, roger2 ek. Leh kita outing snap gambar awek2 blogger:-p...

Ni pon antara foto yang tersimpan dalam arkib JMR yg aku suka..weee...!!!:-)

14 comments:

NONIE ABDUL AZIZ said...

boleh lepas ni jadi sifu saya plak plak...:)..saya pun masih terhegeh2 guna dslr ni :)

h a n i e said...

owh..tak de dslr..
sb sy guna lomo camera..Holga
hehe

Anonymous said...

"..daripada dok tengok saje awek cun&montok, better kita snap terus kan, leh tengok berkali-kali...!!!."

I like

JAI said...

Gua pun minat tuh ada..cuma buat setakat nie gua pendam dilubuk hati huhu..kenalah main photoscape jadik gambo nampak ambik pakai DSLR..ahaks...ada sen nanti gua sambar sebijik...Bro Suggestion mana satu nak dipilih..Canon or Nikon? Apa yg membezakan kedua-dua kamera ini selain nama dia berlainan? Nanti gua nak tuition dengan hanglah..hehe

ardinihumaira said...

dni nak dslr... tapi tak ado duit.. belanja plishh.. heeeeee larikssssss

Eazy Izzuddin said...

nice2....
snap je..
xD

Lagenda said...

Hehehehe...pecah lobang aku!!

Baru je wat belanjawan..kabinet x wat kelulusan lg ni.

Guane?? Kaki tangan dah gigil je..nnt klo ada rejeki mak tu, kita set timing syantek2 yek

Kao amik gambo mak, mak amik gambo kao..muahahaha...!

azzey said...

J.M.R: Saya pun teringin nak beli DSLR nih. tp blm ada rezeki lebih....hu3....

p/s: slm ziarah ke blog ni...:)

Sharinginfoz said...

nak juga belajar benda alah ni tapi asyik tangguh aja

Kaseh NazLieza said...

hobi yg mndtgkn hasill..=))

Heidi Shafiq said...

err.. ok.. no komen.. aku pkai nokia je.. hehe.. :D

ken said...

quite surprising i never watch a full episode on dragon ball before :P

NuNu EeRa said...

nk ikot outing jgk boleh..?

Anna Boleyn said...

apa pulak gambar plg first snap guna dslr?? hehe pa org kata gambar 'pecah dara' kuikui