Tuesday, November 9, 2010

Beza Cameron Highland & Kuala Lumpur

Giler diskriminasi okkey tajuk entri tu. Tetiba je aku rasa gitu. Padahal kat KL la tempat mencari rezeki, tempat mencari awek di kala kesunyian. Boleh gitu tak? hahahah..Dok eh, aku nak gambarkan beberapa benda je, yang boleh didapati di Cameron highland, tidak di Kuala Lumpur. Even tak sesejuk cam dulu lagi, tapi suhu luar bilik adalah lebih rendah berbanding suhu luar bilik di Kuala Lumpur okkey. Suhu luar bilik ye, suhu dalam bilik tak aci, pasang aircond, leh cecah 14Celcius gak kan..:-p
Desa Anthrium, tempat penginapan kami sekeluarga. Seb baik kali ni ada Astro. So, leh lepak dalam bilik tika diorang ke Pasar Malam Brinchang, aku pon tak pasti, apa yang best sangat ke pasar malam tu, beli sayur je pon kan. Eh, tapi ushar awek pon best gak kan..hahahah...
Sangat suka lepak2 kat beranda dalam suhu yang nyaman, sambil menghirup nescafe tarik. Wow..kimochi ii!!! Macam budak kat bawah nih...tapi dia minum susu ajer..hahahah..
 Masa kitorang pergi ritu, tengahari agak panas. Tapi bila masuk petang, hujan lak, time ni la baru nak rasa sejuk. Then time hujan2 gini lah nak kena gi Pasar Malam Brinchang ut, alah2 bukan aku yang membeli, aku pergi pon sebab kena jadi potter boy, angkat sayur mayur yang diorang beli...adushh..

Dah setel angkat masuk kete semua, kena lak tunggu diorang membeli belah sampai puas hati. Yang anak-anak kena tunggu dalam kete. Dan aku yang kena jaga. Itulah aku di mata keluarga aku, kalo tak jadi potter boy, jadi penjaga kanak-kanak...hahahahah..
Daripada terus kebuhsanan~
Poyo giler budak baju merah tu..hahahah...
Tengok budak tudung pink blakang tu, jongang ke apa tu? hahahah...
-
-
-
balik-balik apartment, seb baik 'bibik' dah prepare makan malam & air panas. Ilang sikit penat lelah angkut sayur mayur & jaga kanak-kanak..
hehehe..bibik ni, jawatan sebenar dia adalah 'makcik/ciksu' aku..hahaha..
Dan ini adalah menu utama kami pada malam pertama di Cameron highland. Series tak tao resepi apa, macam main campak2 jer..takpe, janji nampak sedap + kenyang + banyak!!!!..
SOdap woo..pas makan terus lalok..tak sempat nak merayau2 di pekan Tanah Rata, layan katil terlebih awal luh lak..huhuhu..esok je la jejalan kan...susah nak dapat tido awal dalam keadaan nyaman gini...~:-p




bersambung....~..hahahah..

5 comments:

Hezesuze said...

wow! dah lama beno weols tak pegi cameron huhu....

NUNU EERA said...

kat cameron pny stoberi bez.. kat KL xbez..

kak ina kl said...

bukan tak nak gi tapi seram nak naik atas tu..jalan bengkang bengkok..lagipun anak-anak ada yang tak tahan ...muntahlah pulak dlm keta nanti

Redbloodsnow said...

ZIE TERINGIN NK GI KEDUA² TMPT TUH. EX-SPECIALLY CAMERON! HEHE

azieazah said...

Penjaga kanak-kanak? Sesuwaaaiii...:D