Wednesday, November 3, 2010

Bagaimana hidup korang...???

Assalamualaikum & Selamat pagi readers,

Ok2..sebelum korang terus berblogwalking / surfing apa yang korang nak, apa yang korang gemar..
meh kita amik masa 5minit, meh kita pikir sejenak.

bagi bloggerz, dapat berblogwalking dengar kadar klik yang pantas, dari satu blog ke satu blog, sudah pasti memuaskan hati kan?
Dan kalo, tetiba line tenet korang down, mula slow, alasan mungkin bandwidth dah abes, ujan la, provider server cam gampang le, macam2 alasan lagi kan..
Tapi masa tiada semua masalah itu, takde lak kan yang say thanx kat status FB, berbanding kalo tetiba line down, macam2 makian, dan kata-kata nista yang diupdate. 
Tu belum lagi berbicara tentang kata syukur/alhamdulillah kan..
hehehehe..

Hmm..tapi korang nah terpikir tak, macammana kalo time ofiz hour korang, takde langsung line internet, bukan takat down, Mozilla / Internet Explorer pon memang gampang langsung tarakde, walaupun masa break. Eh, ada ke PC yang takder sumer tu?...

MACAMANE????

**patot mereka yang leh berblogwalking time ofiz hrs tu, tau bersyukur & tau etika berblogging. Bukankah melanggar etika berblogwalking ketika waktu pejabat kan. Sapa setuju?
~ kenapa la jepun2 ni taknak pasang line internet??? sengsara tol 9jam kat ofiz tanpa internet....~:-p

14 comments:

ciK mOt (",) said...

5 minit???
lama tuu...nengok mud, bos takde p bw seme...
dan nengok topik gak ar...kalu bese2 jarangn ar nak komen bagai...
huhuhu...

pepun kalu opis takde tenet, aku bawa beruk sendiri...hahaha...

kalu idak memang mati kutu...dah la boss jarang jarang ada...huwaa....

maslinamansor said...

kalau internet down kat opis... jawapannya main game jer la... :)

Zezebel said...

Selalunya keja dah siap awal pagi, lepas siap keja baru blog walking. Kalau tak duduk melanggu jer.

Matjoe said...

internet slow standard laa. tambah2 yg wireless

Kaseh NazLieza said...

tmpt kje baru xde tenet??? ala cian tol dgn bro..

ezam said...

seksa idop kolo takde tenet....


bior takde kereta jangan takde internet

mummysyafie said...

kalau takde tenet mmg sesuatu yang meyeksaan taw. tapi kalau sumtimes tenet tu slow..akak redha je..hihihi..sebab dah biasa..:B

Nor Lyana said...

hi..salam..i baru 1st time flow blog u.anyway..klu xde..byk pekara blh buat..berzikir ke..or kunyah2 ke..or baca buku..buku = blog ( versi purba )but yet better..

Shafeeqah said...

motiff xda internet : supaya buat keje.. haha

NenekPenne said...

sebenarnya kamu jeles kan sebab di office kamu tak boleh nak bertenet kan? muahahaha.... ahaks...

NUNU EERA said...

nnti i bgi pinjam bb i..;p

Eazy Izzuddin said...

skang ni addict betul nak on9
x on9 x hidup woo
hehe
xD

Anna Boleyn said...

lerr kat ofis tak de internet ke?? ala.. jepun ni nak worer dia commited dngn kerja laaa...mcm diorang jugak.

Sunduvan said...

Aku paling rasa tak besh bila telekom punya server hang dan dia kata computer aku pulak yg problem.