Thursday, October 14, 2010

Medical Certificate, berfiesta di Jalan TAR & awek SEKSI TANPA KEPALA

 ::Pengurus Kewangan tidak bersijil::

Owh, jangan ko tanya bila kejadian gambar-gambar berikut ni terjadi. Plan nak amik cuti, tapi disebabkan tragedi ||INI||, terus dapat cuti free atau pendeknya MC..weee..gilo pe suka excited je kan. Yela kan, kalo idak, takdenye dapat nak bershopping sakan. Eh bukan aku, tapi umi aku & ciksu aku. Huhh..siap jadi supir & boy angkut barang lagi. Dah tak hengat kot kaki aku yang leh dapat elaun OKU punyer, on that time la, la ni dah ok, okkey!
Bayangkan, 3jam diorang dalam Gulatis Jalan TAR tu. Ni time orang dah abes raya, kalo b4 raya, kompom tambah lagi 3jam, jadi 6jam okkey. Taktao apa yg diorang dok tilik, maybe kira berapa meter kain ada kat tingkat atas dan bawah tu kot. Ayah aku siap boleh tido kot, maybe Gulatis patot buat satu restroom untuk si suami yang menunggu-nunggu si isteri & adik bongsunya setel shopping. Sila pertimbangkan ye si serban putih.
 Uiks..see, kan dah cakap..ni diorang ngah kira, berapa banyak tudung yang ada kat kedai nih. Tapi nape Pengurus Kewangan tu tutup hidung lak ek? Ke tudung bundle tak berbasuh tu ye:-p
Pastu abes setiap sudut Gulatis, masuklah arked2 yang kat depan tu. Tambah lagi sejam lebih. Kaki ok? Owhh..masih ok lagi, walaupun dah start rasa kebas2..Nak-nak kena angkat barang lagi kan..hikhik..
Henpon mmg takleh tinggal, dapat lak duduk kat kusi yang pecah di tengah. Sekali terkepit pungkok, terus tertekan SEND. Seb baik tak silap send, kalo tak haru lagi..hahahah..
Huish, dapat2 terus peluk kemas2. Macam la dia yang bayar sumer. Dan macam2 aku yang nak amik, amik pon nak watpe kan, takkan nak wat baju melayu lak kan, corak bunga2 lagi tu. Bagus2, at least takyah nak redah Jalan TAR semata-mata nak shopping raya tahun depan kan. Save sikit masa..

Dalam kol4.30pm baru setel sumer acara fiesta ni. Naik lenguh kepala lutut duk nunggu okkey. Takpe2, anggap la ni sebagai latihan nak teman bini time shopping raya nanti. hahaha..Eh, takpe, sementara tak teman bini lagi ni, leh la cuci2 mata kan..tapi kalo silap cuci mata, lain lak yang terpaksa cuci nanti..layan ajer le...

Ni je gambar awek yang berjaya dicaptured...
mm..yang aku perasan, kat arked Jalan TAR ni, banyak giler okkey awek tanpa kepala nih..

11 comments:

Sharinginfoz said...

hmmmm lamanya kan menunggu, lain kali bawa bantal sekali ya

NuNu EeRa said...

bile nk teman i ke gulatis plk?? xsbr nk jdi p'borong yg b'jaya jgk..;p

CT said...

suspen akk..awek tanpa kpala..hehhee

ardinihumaira said...

fuhhh seronoknya...
kalo ado orang belanja lagi best ;D

ejaMaria said...

tahan yg amat - 3 jam kat Gulati's je... tidak la akak ini... klu 3 jam tu, dah abis sepanjang jln TAR tu dah... ;p

Lagenda said...

kahkahkah..betapa bersabarlahnya JMR menunggu dan menanti kan?

Rasa2nya, kalo dah berbini nnt kan, akan sabar menunggu dan menanti mcm tu gak tak?

Miahahaha...

maslinamansor said...

kalau beli kain banyak2 nie selalunya masa raya.. tapi kalau time2 cam nie...

Ko nak kawin eh?

Hezesuze said...

amboii setianya uols menunggu ye...kalo abg pomen weols kompom dah ajak balik....huhu

Nina Nurziana said...

shoping best!

Anna Boleyn said...

salam.

hehe biasa lah tu.. lelaki always jd supir and boy angkat brg untuk kaum hawa time shopping. redha je lah. :)

aip aip tlg komen kat gambo barutaken by MR d.o.m ekk. jmr kan phtographer. C&C. :)


p/s : ini misi membalas 172 komen! batch kedua selepas membalas komen dari 98 blogger. wawawa.. its okay.. demi kalian semua yang selalu tinggalkan komen di HLN. Tanda penghargaan. Thank you so much! :)

cikcloudy said...

salam singgah.. first time here.. satu idea yg bagus utk ada kan bilik menunggu bagi kaum bapak2 tu...