Monday, October 25, 2010

Gara-gara nasi lemak 50sen! menyirap je ngan Ahmad Idham & Metrowealth..

Ni la korang, kalo aku tak support filem Malaysia, cakap orang kita tak sokong filem kita, wajah kita. Tapi tatkala aku cuba memberi sokongan, hasil ini yang aku dapat. Gilo frust la. Malu aku ngan orang Singapore yg dok sebelah aku, pedih telinga dengan 'pujian' negatif mereka yang melambung-lambung. Eh, tapi kenapa orang Singapore itu leh masuk GSC, semata-mata untuk layan filem terbaru Ahmad Idham nih. ( jangan lak pasni Ahmad Idham lak yang suh aku delete entri ni lak....:-p )
Kalo orang tanya performance filem Melayu nih, dengan tak ikhlas, aku akan cakap, "boleh la, ok la kalo nak tengok ringan2.." tapi kalo ikhlas, aku akan cakap " Baik ko toksah gi tengok la walawei! " tambah dosa ko dok maki-maki depan skrin tu jer. Aku pon tak sampai hati nak bagi 1 bintang drp 10bintang, tapi kalo ini gayanya filem drp Metrowealth, aku tak tao camner masa depan filem berwajah kita nih..*sedih woo..

Sebab utama aku bagi bad review, bukan sebab jalan citer. Idea dah ok, just penghayatan scene untuk setiap pelakon  so terrible! Dan rasanya sepanjang citer ni, macam ada tak sampai 10orang je dalam dunia nih. Kalo nak save cost pon, janganlah sampai nampak cam terlalu low budget film. At least, perbanyakkan lagi pelakon tambahan untuk hidupkan lagi suasana pergaulan masyarakat. Contohnya, kalo nak bagi nampak suasana jeti bot nelayan, janganlah bagi nampak ada bot je, nelayan yang ngah bersiap-siap nak ke laut pon, apa salahnya dimasukkan juga. Iye idak. Baru la nampak real..just my 20cents..

Seb baik You Again mampu memuaskan hati aku untuk hujung minggu nih. Baru berbaloi-baloi ngn nilai RM yg dikeluarkan.  Baru teringat, iklan/promotion untuk Cuti-cuti Cinta ni pon boleh tahan menarik gak kan. Rasanya, sesapa yg pergi menonton pon disebabkan iklan itu, atau mungkin gak disebabkan ayat 'nasi lemak 50sen..' oleh Farid Kamil....tol tak?

** You Again dah layan, ptg ni lak pre-screening TAKERS..hope tak mengecewakan walaupun filem ni bukan wajah kita...huhuhu..

19 comments:

MOFASAD said...

macam nak tengok sebab 50 sen

kah kah kah!

ciK mOt (",) said...

bro, hang leh jadi pengkritik tegar beb...sebab tu sy suka nengok filem or drama or apa2 sahaja dari luar...lalala...

- zuriey - said...

hehe nasi lemak 50sen nya pasal. ala time promo tekan yang best2 je

NUNU EERA said...

syurga cinta jgk tetap dhati..:)

||| PöJìé PööH ||| said...

Bro, saya mmg banned dah Metrowealth punya production, lebih2 lagi kalao prof whoever tuh yg buat. Ahmad Idham? Kualiti pun dah sama cam prof tuh.. Kowser bak layan. 10x hebat KRU productuion..

Love,
PojiePooh Abdullah

CT said...

mcm Adlin...ekekeke

MiszNoRuL said...

gara2 ayat 50 sen tu kan..kecoh skejap..malu la plak bila jd camnie..cam maruah perempuan dipermainkan..sesenang jek..

p/s..mmg malas nk layan wayang cite melayu ni... T_T

nadey said...

hahahahhahahhahahah

rasenye ramai kot kutuk cite ni ...no worries la....hahahahahah jujur tu penting!

.s.o.f.i.a. said...

untung gak kat manjung nie filem sampai liwat.... so semua movie aku pi based on ur review... ha ha.....

so CCC dah out of the list.... =)

lionteen said...

setakat ni cite papdom je,cite mlayu yang lionteen layan kat pwgm..hehe

lionteen said...

setakat ni cite papdom je,cite mlayu yang lionteen layan kat pwgm..hehe

relevan said...

Suka tengok Nora Danish dalam Arjuna jer..

Hezesuze said...

nasi lemak 50sen sgt kecik kan uols?? hahahahaha

fndrocka said...

Metrowealth ni memg fokus pd untung bukn kualiti..

ardinihumaira said...

nasik lemak 50sen tu hari2 adik dni sebut ;p

ejaMaria said...

ok... tak pegi tengok... tunggu dia kuar tv je la ;p

~ ReD ~ said...

wpun ayat 'nasi lemak 50 sen' tu mcm menarik kan... aku tetap xnak tgok kat wayang! haha.. xde yg gmpak pn ngan lakonan farid kamil ke apa ke..

mummysyafie said...

terus cancel nak tengok. ikutkan nak layan citer ni tiz friday.

Kaseh NazLieza said...

mmg ssh sgt nk tgk filem melayu yg bkualiti skg...sedih =(