Monday, October 18, 2010

||Cerita Open House BUKAN di bulan Syawal - Eh2, ko pernah Darjah 7 rupanya ||

Semalam aku ada open house. Yela, dah mesej jemputannya cakap open house. Even bulan Syawal, tak kisah, janji ada nasi himpit, ada nasi dagang, ada rendang, ada air sirap & macam-macam ada lagi. Sampai-sampai je rumah si Amean JK, ok takde backlink, coz dia tak layan blog, apa barang layan blog katanya,pas salam-salam mak dia sumer, terus capai pinggan dan senduk. Yeah, lama dah tak makan nasi dagang kelate, since hari raya aritu ok. Kata si Amean JK ni, dia yang buat sndr, antara caya atau tak, apa ku peduli, janji nikmat giler, sedap woo..ada antara korang yang pernah try nasi dagang, i mean orang luar kelate/teganu?..itu ada feveret aku tapi aku tak suka beli kat kedai, aku lagi suka makan kat umah-umah orang, coz rasa dia lagi sedap berbanding yang kat kedai, dan paling penting, can eat for FREE..hahahahah...opss..nasi dagang bukanlah topik untuk entri ni ye..

Amean JK ni kira one of my best friend gk la. Antara banyak anak load yang aku nah jumpa, dia la yang paling sempoi. No wonder awek keliling pinggang. Sampai dah taktao mana satu awek, mana satu gf, mana satu kazen..hahaha...Thanx God, aku tak terikut macam ko. hahahah..semalam masa ngah borak-borak pas melantak nasi dagang kat umah dia, stori mori la pasal kekawan. Macam-macam stori kuar. Sampai lahke jam ni, aku tak leh blah ketawa terbahak-bahak bila tingat kawan dia (awek kt gmbr atas tu) dok kenalkan diri, dan sejak bila dia ngan si Amean JK ni dah berkawan. Katanya "...since Darjah 7", dengan penuh konfiden. Aku mcm erk?? darjah7 tu camne. Is it a repeat darjah for 1year ke?hahaha..

act this is a normal 'tersasul' bila kita tengah berborak or explain something to the other person. Dan aku pon pernah lakukan benda yang sama. Cik Nunu siap leh bantai gelak kaw-kaw bila aku dengan marahnya sound kete kat depan yang nak masuk parking belah kanan," Siot nye kete, nak masuk kanan tapi bagi 'trafik lite' belah kiri" !! Korang tao apa respon cik Nunu bila aku maki gitu? Dia suh aku ulang balik ayat tu dan dengan penuh konfidennya aku repeat balik, " Siot nye kete, nak masuk kanan tapi bagi 'trafik lite' belah kiri!!!"....

Trafik ke signal ???? shittt...
TQ for the invi I love the nasi dagang very much. Nanti ckp kat mak ko, kalo buat nasi dagang lagi, jemput la lagi deh...

9 comments:

Hezesuze said...

ekekekeke sabo jeler....signal ler uols...hhaha

MR. MIND said...

rindu nasi dagang

Anna Boleyn said...

kahkahkah. serious kelakar. darjah 7 dengan traffic lite. agaknya darjah 7 tu nak ckp 7 thn kot??

jmr, ada lagi gambar mr d.o.m snap gambar kucing. pls take a look 'lipo in action' :)

.s.o.f.i.a. said...

TQ for the invi I love the nasi dagang very much. Nanti ckp kat mak ko, kalo buat nasi dagang lagi, jemput la lagi deh... - jangan lupa ajak senior lak..... cik nunu, awak jaga umah!!!

Kaseh NazLieza said...

xpernah mkn nc dagang..cian liza kn..uhuuu

mummysyafie said...

darjah 7 tu peralihan kot..hihihihi...

~ ReD ~ said...

hahahah...aku mmg suka gelakkan org yg tsasul ni...wahahah :P


Review Filem : Jangan Pandang Belakang Congkak 2 : Menuntut Ilmu Kebomohan

Kerana Coklat Cadbury, Aku Jatuh Hati. Owh.. Indahnya Jatuh Cinta Pertama Kali!

NuNu EeRa said...

org ckp klu slalu tsasul ni sbb umur da meningkat.. xtau kebenarannye lagi.. huhu..

maslinamansor said...

malu2....

Betul kot cakap NuNu... org umur meningkat memang selalu tersasul.. :)