Friday, October 15, 2010

Blogging : Sapa kata goyang kaki takleh DUIT RM ?

Hai awak! Dan hai awak juga! Meh rapat-rapat, meh dekat-dekat, laga bontot pon takpe, janji jangan naik syeikh..Meh nak share citer lak, bukan jual ubat, dan bukan juga Meniaga Larut Malam. Sekadar nak berkongsi..sebab masih lagi yang tak pasti, apa nak jadi dengan diri sendiri sekiranya anda seorang pemalas..takyah nak register or bagi emel segala bagai, baca je sudah cukup, takyah bg duit wat pre-register, or takyah bank in duit wat bagi pendaftaran. Just make sure, jari dapat berfungsi dengan baik, ada power supply, ada laptop/komputer dan juga line internet, pedulilah provider apa, janji Internet!

Shit! dah macam jurujual direct selling/MLM lak, patot la ada orang cakap aku ada bakat..hahaha..tapi aku malas..hahhaa..apa merepek ni bang oi??!

Takdelah, aku pelik gak ada orang dok bertanya, " Apa pekdah ko berblogging? "..then kalo aku tanya balik, ' Apa pekdah ko berfesbuk? " mcm2 jawapan dia gitau. Dapat ramai kawan la, dapat update semasa la, dapat ilmu la, dapat awek la, dapat kenal artis lak..chiitttppoodahh..jawapan tu sumer, pon aku leh guna untuk jawapan kepada soalan ko balik la..tak caya? meh nak tebeng gok..

- aku dapat ramai kawan, yup, kawan baru, tak kira muda & veteran.. Check this ||ENTRY|| out.

See..kak Ina yang sangat peramah, 1st time bertegur sapa kat event ni. Act b4 tu pon dah pnh jmp, tapi takde peluang bertegur sapa. Dan ramai lagi la. Eyriqazz, Darkbatman, Melz, K.Filla, Eny, dan lain-lain. 

- dapat ilmu. Of koz la kan. Setiap pembacaan, pasti ada sedikit ilmu yang tercalit. Setuju tak? At least ilmu tentang kehidupan. Apa tu? Lu pikir la sendiri bhai...contohnya ||ENTRI|| nih..

- dapat awek la. Owh camne aku nak elaborate pasal benda ni ek. Marah kang cik Nunu nanti. Ke dpt berkenalan ngan awek. Ade ke? erm...
ok, ni pon kira consider awek la kan..hikhik..jgn mare RM..ok2, otai blogger & rasanya majoriti blogger kenal ngn redmummy nih..kira selebriti blogger gak la kan..

- dapat update semasa. Hello.. rasanya dengan blog, lagi laju berita-berita panas diupdate. Belum kuar Buletin Utama, tup2 dah kuar kat blog Jai ataupun BeutifulNara. 

- dapat kenal artis. Lor, takat kenal artis, takyah la nak jadikan sbg jawapan ko tu bhai. Ngn berblog pon leh kenal gak. Leh beramah mesra sampai lemas..hahaha..Nak bg baca ||ENTRI||, ||ENTRI|| ini juga..
Sapa kenal artis ini??
||ENTRI|| ini la..

Eh, apa lagi ek nak bgtao..owh..ngan blog gak, aku dapat goyang-goyang kaki, tapi sambil wat entri lak, then malam esok, berblogging lagi, check2 Nuffang, eh2, bertambah lak syiling-syiling aku..woit! seposen ke dua posen ke, kalo kumpul setahun, brapa banyak gak dapat kan? haha..poyo la plak kan. Eleh, aku tao, ramai yang sedar situasi ni kan, tapi takot2 nak wat entri. Dah mmg btol pon, wat entri kan dok atas kusi, sambil meniarap, sambil goyang-goyang kaki, ke ada yang update entri sambil mencangkul ke, angkat bata ke, takpon peningkan pala wat AutoCad, wat design..gosh!

See! tak baik riak. Huh..tak maknanya riak. Bertimbun lg blogger yang 10kali ganda lagi banyak k. Tp asasnya, aku nak bgtao, ni la kelompok pertama BE(buffered earning) aku lepas tukar domain baru ni, sejak 2bln yg lepas. Baru kesedaran, selepas seminggu aku tak berblogging akibat kemalangan. Adalah dalam RM20++ terkumpul untuk minggu lepas. Ha, tu belum goyang kaki lagi, tu baru terlantar malas atas katil Kalo goyang kaki, insyaAllah dapat macam ||ENTRI|| ni le kot...

Oh ya..lupa lak nak gitau. Dengan blog & Nuffnang gak, macam2 leh ko dapat. Event yang best2 la, Makan free yang best2 mcm ||ENTRI|| ni!, tiket wayang free giler2 best mcm ||ENTRI|| ni, dan macam2 lagi la..Check it out!

Watever! Macam ramai blogger cakap, yang penting dalam blogging ni, niat biarlah ikhlas, duit & lain2 tu pasti akan menyusul..yes, AKU SETUJU...:-)


10 comments:

ejum said...

moga lebih maju jaya!.hehe

- zuriey - said...

stuju!!! yang paling best boleh asah bakat menulis..hehe..

NARDtheNERD said...

blogging best.
facebook pun best.
takyah ar gaduhh.
hehe.
:)

Hezesuze said...

yezzaa...blogger tegar namenye kan..tapi weols masih tak dapat income nuffnang ler...sob sob sob

xtau bila nk jadi cam RM hakhakhak

NUNU EERA said...

ala.. byknye BE u.. meh nk 1.. nak yg maxis 2.. huhu..

ardinihumaira said...

;) menyelam sambil minum air... seronokkan berblog dan dapat manfaat

ken said...

facebook tak ada apa punya.. blogging baru ada :)

anyss said...

Salam,
Seronok kan jadi blogger ;)

Umie Nadhirah said...

Jadi Blogger memang rasa SUPERB..kat dalam entry..HAHAHAHA.

.s.o.f.i.a. said...

blogging jugak merapatkan silaturrahim antara kita, junior-senior kan......????