Wednesday, October 13, 2010

Berhati-hati di jalanraya..tapi kalo orang lain nyer cuai, camana tu?

Rasanya majoriti rakyat Malaysia tao pasal tragedi 101010 lepas kan. Bak lagu Awie, Tragedi Oktober yang menyanyat hati. Tengok gambar live drp orang yang tengok live pon dah cukup ngeri, ye la kan, gambar kat dalam paper / buletin utama tu rata-rata dah kena tapis luh. Kang tak pasal-pasal ibu yang sarat ngandung, terberanak awal tengok gambar-gambar ngeri tragedi tu. Tak tao salah sapa, salah bas ke, salah kereta ke, salah pemandu ke, salah penumpang ke atau pun salah tiang-tiang lampu yang berada di tepi jalan tu. Benda dah jadi, tak guna pon nak ungkit-mengungkit salah siapa, bukannya leh pusing balik masa yang dah berlalu tu kan. Eh ke boleh ek?

Aku tengok gambar kat blog cik Nunu pon dah seriau, apatah lagi kalo aku zoom dkt2. Innalillah & takziah untuk keluarga mangsa yang terlibat tu. Sedih & sayu nengok keadaan mangsa yang terlibat. Sampai ada yang dah takde wajah atau rupa. Hmm..teringat lak kisah eksiden aku last week yang menjadi salah satu reason terpaksa gantung laptop untuk tempoh lebih drp seminggu. Salah satu reason okkey, ada lagi 2,3 reason yang tak mengijinkan aku menghadapz laptop & berblogging. Satu persatu okkey..
Bercerita pasal eksiden ni, memang tak terjangka kan. Kadang2, kita dah berhati-hati, tapi disebabkan kecuaian dan kesilapan pengguna jalan lain, kita pon jadi mangsa gak. APatah lagi salah sendiri, memang padan muka la kan..Biasanya yang menjadi mangsa ni yang lagi teruk bahana ye. Dah la sakit satu hal, dah tu rasa terkejut yang melampau leh buat kena sindrom trauma tu. Thanx God, aku takdela sampai terkena kes traumatic tu. Kalo tak, haru gak sesapa yang kena jadi driver aku nanti..huhuhuh..

Alhamdulillah, takde pape pon kan. Muka, tangan, telinga, hidung semua still ok lagi. Just kaki tu, calar cam kena cakar ngan semut sikit je kan. Tu pasal terpaksa berkain pelikat gi jumpa tuan doktor tu. Kalo tak, mana nak dapat MC kan. Wow, suka sangat MC ni ek. Tapi tak suka sbb takleh nak pakai jeans, masa tu je la kan, skang ni dh bley k. Alah, budak laki bersunat potong anu pun, 2,3 hari je berkain pelikat, pastu siap leh tendang bola kat padang lagi kan? So do i...hikhik..
see..aku dah cakap, kalo zoom, cam teruk gak kan. huhuhu..hmm, not bad la..makan seminggu gak baru recover 100% ni..takpe, janji takde la takleh tido cam sakit gigi..huhuhu..dan bersyukur gak, eksiden yang menimpa aku tidak seteruk tragedi yang berlaku pasa 101010..hope kemalangan ni(7oct2010) ,kemalangan jalanraya yang last yg terjadi kt aku..amin~

11 comments:

Lagenda said...

Alhamdulillah everthing selamat JMR!!
Patut pun dah lama x hapdate blog.. kemalangan menimpa rupanya. Ingatkan bizi yang keterlampauan..
Moga2 cpt sembuh ya.

ardinihumaira said...

ya Allah... teruk juga tu.. moga cepat sembuh tau! take care!

maslinamansor said...

Bila tengok dari dekat... aku yang napak serau ko punya bengkak tu...

Filla ~ Kasihs said...

lerrr..siannyer jmr nih..get well soon.. pssttt.. cekciknyer gambauuu..kuakakakak...

- zuriey - said...

seriau gak tgok luka bro..ptutla lama tak update blog..hope bro cepat sembuh

Enna Banana said...

wanna invite u to join up this contest
CONTEST I LOVE ICT!!!
come come :)

kelhome said...

take care, klu perlu pergi cek lagi diklinik. esp kalau ada penyakit kencing manis..

Sharinginfoz said...

berhati-hati dan expect unexpected, maklumlah tak tahu macam mana org lain memandu kan

NuNu EeRa said...

amin.. pray 4 u dear.. semoga cepat sembuh dbwah pemerhatian nurse yg comel ni.. huhu..;p

Redbloodsnow said...

tol tuh bro...kdg² kte dh berhati² but then others x berhati²...tuh yg kemalangan terjadi tuh :(

Alhamdulillah....ko x pape. get well soon :)

Anonymous said...

Wow this is a great resource.. I’m enjoying it.. good article