Monday, September 20, 2010

:: Red Carpet - Open House bermenukan Nasi Jagung - TERBAEK wok ::

Salam readers..salam juga kepada mereka yang baru menjejaki kaki ke ofiz. Aku rasa half soul korang masih kat kampung dan dalam mood raya lagi kan. Tambah-tambah ngan Monday blues ni kan, lagi la semangat nak buat keje tarakde. Eh, kenapa Monday blues ek, nape tak Tuesday blues ke, Thursday blues ke. Oh ye, kalo yang belah Kelate, Terengganu, mungkin takde Monday blues kan. Sunday blues ek? Eh?

Aku? Blues Teganung Kkitee sudahh..malas/ tak sempat nak layan blues2 nih. Tapi kdg2 terpikir gak. Nak-nak semalam adalah Ahad yang best. Alah, mesti korang cakap sebab dapat melantak makan kat open house raya kan. Ahakz..takat melantak tu, apa la sangat kan, tapi yang lagi best dapat beraya di rumah yang maybe one day akan jadi tempat lepak/tidor aku gak nanti...hikhikhik....~
Taraa..eh, ni lauk ajer. Menu sebenar adalah Nasi Jagung. uiks..jakun jap aku. Korang nah makan tak? Aku1st time makan kot..pe lagi bedal sebanyak mana yang aku suka. Lagipon, aku kan special guest. Perasan! Tak kisahlah, janji kenyang & sangat sodap okkey. Bak kata orang, mak mertua lalu belakang pon tak sedar. Eh, tapi mak mertua ada kat depan aku je time nih..hahahaha...Ayam masak merah tu 6ketul ok aku bedal. Tak sure la sapa yang masak, tapi rasa bukan si dia kot, coz sangat sedap..opss...tapi kalo betul, lagi bagus, baru hari-hari makan kat umah jer nanti..
Tara lagi~..pencuci mulut yang amat suci lagi menyucikan. Bersungguh-sungguh si dia nak hidangkan untuk aku. Katanya, ini 100% air tangan sendiri. Wah, teruja giler. 1st trial nak kuarkan jelly tu fail coz jelly tu melekat kat bekas, so yang ni 2nd trial nyer. Seb baik, suci mulus je surface dia. Menggiurkan. Sekali suap, nak suap lagi. Dah tak peduli sapa ada kiri kanan. Akhirnya 4ketul jelly tu berjaya dihabeskan. Burpp..ok. Awak LULUS..makan ni hari-hari pon ok jer. Sap bajet sket. Huhu..ok2..tipu ajer...
Sambil-sambil mencuci mulut haruslah berborak sakan kan. Menten senyum sambil cuba memberi perhatian sepenuhnya kepada topik perbualan. Walhal perut dah amat-amat full sampaikan kekadang fokus pada topik perbualan lari.No..no..perbualan tentang masa depan harus diberi perhatian. Dok gitu. Eh..sapa kenal uncle nih? Memangla korang tak kenal, tapi aku kenal la. Tiap kali lepak, wah lepak nih, tiap kali tu gak la nerbes aku datang. Tensen tol..ngalahkan salam ngan tok kadi je!

Eh..korang jangan tanya lak napa takde tamu lain, kata open house..ha..ni specialnyer open house.  Dan juga special bagi JMR juga! Siap ada driver yang datang amik kat Cruise Terminal Port Klang woo. Indahnya hidup....~

p/s: Tu achik/makcik's Cik Nunu, sori tak dapat memenuhkan perut semalam, tapi tenkiu sbb jemput, siap bentang red carpet tu. Auww....


10 comments:

lionteen said...

1st time dgr nasi jagung..

tibe2 teringin makan bubur jagung..
hehe

Lagenda said...

Erkkk?? apsal mak kao ni x dijemput sekali hah??

sweetsal said...

sedapnye puding jelly tu..mengancam..

Sharinginfoz said...

sebut pasal jagung teringat pulak jagung rebus

ardinihumaira said...

sedapnya makan :D


p/s: http://ariffshah.com/malware-detected-tips-untuk-membuang-warning-google-secepat-mungkin/

ejaMaria said...

amboi... makan tak ingat... sampai 6 ketul ayam merah... huh...

MiszNoRuL said...

hehe, cam open house kt rumah sy aritu.. sabtu n ahad masak nasi jagung ...thehehe.. buh pn dalam bekas yg sama..koleksi pinggan mangkuk sama la..

puding tu nampak sedap.. =p~

http://misznorul.blogspot.com/

cik helena said...

eii bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

NuNu EeRa said...

tq, dear.. luv u..!

Kaseh NazLieza said...

aduhai..lawak tgk jmr malu2 kucing2..ahahahha