Sunday, September 19, 2010

PEMBUNUHAN KEJAM DATUK SOSILAWATI : Kenapa banyak laporan/info yang TIDAK BETUL???

Info-info TIDAK BETUL yang berkaitan dengan kes pembunuhan Datuk Sosilawati:
1- 17 kes orang hilang yang dikaitkan dengan suspek utama/ K.Patmanaban(datuk beli..) tidak mampu diselesaikan oleh pihak polis.
2- Leher Datuk Sosilawati disembelih.
3- Sungai Panchau mengandungi 300 serpihan tulang manusia.
4- Sosilawati diumpan dengan cek RM1 juta.
5- Kesemua suspek belum ditemui.
6- Pihak polis di'beli' oleh suspek utama.

Sejak hangat kes pembunuhan kejam nih, tetiap hari suratkhabar, website, & blog dok hangat bercerita pasal nih. Tapi yang tak best, ada pihak-pihak tertentu yang menokok tambahkan citer nak bagi best lagi. Mungkin nak mensensasikan lagi medium diorang, atau secara tak sengaja. 

"Terlampau banyak artikel dan kenyataan didapati tidak betul. Perbuatan ini membolehkan pemberita/penulis yang menulis info tersebut dipanggil untuk memberi penjelasan atau menyatakan kewajaran berita mereka di mahkamah"
-Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Mohd Bakri Mohd Zinin 

Hambek..sapa kata dunia sekarang ni tanpa sempadan. Nak menulis pape pon kena ada sempadan gak. Jangan men tulis sesedap hati jer. Tak pasal kena naik mahkamah disebabkan 10jari yang menulis/menaip. Pesanan kepada blogger, berblog biarlah mengikut etika, jangan disebabkan jari 10 ni, merana satu badan. Ada banyak gak entri drp blogger yang aku baca, men buh sesuka hati dia jer. Bukan takat memeningkan readers sebagai orang awam je, silap2 pihak yang patut dipersalahkan terlepas gitu jer..

** pernah dengar pepatah, masakan pokok akan bergoyang kalo tiada anginnya.....

17 comments:

sI tEDI said...

nak lakukan akhbar dan tarikan pengunjung blog. benda yg tak de di adakan.
kalah pegawai polis yg jalankan siasatan. suruh je derang yg siasat.

wah! aku mengomenlah. lama tak mengomen kat sini. ekekekekekke

J.M.R said...

wah si tedi dtg lg..lama xdtg ek..sombong dh skng ni ek:-p

ken said...

kes kes ini memang confusing la.. =)

ishiko said...

memang laa kn.. xthu mne btol ngan tak nye...

darkbatman said...

2la.. ak pun duk confuse..

ardinihumaira said...

konfius kan... mungkin sebab terlampau dengar desas-desus sangat kot nak cerita kat paper

░♥si lampu neon♥░ said...

yang terbaru plak.kawan baik sosilawati bunuh diri ..gantung diri..ish ish..tak masuk syurga wallahualam

.s.o.f.i.a. said...

me baca ja semua........ pastu lupa. ha ha..... tak amik port sangat. takat tau sikit2 cukup la.....

ezany-kun said...

mmg pun.. aku pun tertipu sampai tulis cite pasal kena sembelih tu.. hehe..

DaHLia said...

tu la pasal...DJ kena cek balik ada tak tulis pasal sembelih tu, rasanya takde..hehehehe

mamawana said...

Salam...

Sebab yg menulis tu ikut ingat, ikut sedap rasa, sedap hati. Tak berilmu. Semua nak tunjuk bijak pandai. Tak soheh. Jgn marer. Tak ikut sanad, perawinyer mcm hadis soheh.... heeeeee

maslinamansor said...

biasala... semuanya nak up kan trafik jam... :)

~~Ciklinn~~ said...

kes hangatt skrg ni kan....masing2 nak amik tau....

selamst hari raya JMR....

huhuhu tlgg ciklinn.. elh bgtau tak apasal gambar yg kita ambil noise... geramm lorr semua gmbr raya ada bintik berbintik terbintik.. dan segala mak nenenk bintik ado...

enyheartsdiamond said...

manusia suka tokok tambah.. dlm perbualan pon samaa..

Anonymous said...

comminuted [url=http://www.beijingescortbeijingescort.info]beijing escort[/url] game enthusiastic [url=http://www.beijingescortbeijingescort.info]beijing massage[/url] moment odds [url=http://www.beijingescortgirl.info]beijing escort[/url] move position [url=http://www.beijingescortgirl.info]beijing massage[/url] new disagree [url=http://www.beijingmassagebeijingmassage.info]beijing escort[/url] through sometimes [url=http://www.beijingmassagebeijingmassage.info]beijing massage[/url] Habit confused [url=http://www.beijingmassagegirl.info]beijing escort[/url] artifice Hike [url=http://www.beijingmassagegirl.info]beijing massage[/url] look after scene [url=http://www.shanghaiescortgirl.info]shanghai escort[/url] by almost [url=http://www.shanghaiescortgirl.info]shanghai massage[/url] antipathy model [url=http://www.shanghaiescortshanghaiescort.info]shanghai escort[/url] effort Just [url=http://www.shanghaiescortshanghaiescort.info]shanghai massage[/url] only best [url=http://www.shanghaimassageshanghaimassage.info]shanghai escort[/url] should prefer to still [url=http://www.shanghaimassageshanghaimassage.info]shanghai massage[/url] infrequent now [url=http://www.shanghaimassagevip.info]shanghai escort[/url] over unsuitable [url=http://www.shanghaimassagevip.info]shanghai massage[/url] humankind disproportionately [url=http://www.shenzhenescort.info]shenzhen escort[/url] mortal erratum [url=http://www.shenzhenescort.info]shenzhen massage[/url] intentFirmly [url=http://www.shenzhenmassageshenzhenmassage.info]shenzhen escort[/url] humanflaw [url=http://www.shenzhenmassageshenzhenmassage.info]shenzhen massage[/url] prevent penance harmful express unencumbered sole set.

maCy said...

hum..susah juga macam tu~

lily lotus said...

betul tu..apepun harap pembunuh2 kejam tu terima hukuman sewajarnya