Saturday, September 25, 2010

Kenapa Lelaki Tak Romantis?

Kalo ada yang tanya soklan camtu, aku jawab senang je, "Ntah....." ..Mana aku tao reason kenapa ramai laki Malaysia tak romantis. Eh, bangla, indon lebih romantis ke? OMG!..
Oh ye, bukan semua laki Malaysia gitu kan, ada gak yang romantis kan. Dalam kes aku, bukan aku taknak bersifat romantis atau ingat setiap tarikh yg seharusnya kena ingat. Tapi tu la kan, manusia biasa yang kadang2 short gak kabel bervoltan rendah kat pala otak ni akibat load2 yang over banyaknya. Paham? Tak paham ek, dun wori, aku pon tak berapa paham apa yang aku dok melalut ke laut nih...
Gambar belakang kad ni, lupa nak snap lak. Mesti korg taktao kad pe ni kan. Aku pon 1st time dapat, tengok belakang, selamber je aku guess, "Eh, kad deepavali ek???"..gilo touching kalo2 sesapa guess gitu kan. Terasa bersalah gak pas tersyasul tekaan tu. Hahaha..buka dalam, pas baca ayat by ayat, baru tao, ohh dah setahun rupanya ek..Established since 20092009 ek..eh? Hampir terlupa lagi, completed cycle for 1years ye Dear...aiyaa...HAPPY ANNIVERSARY!!!

My advice ; jangan jadi cam JMR dlm case di atas! kesian kat orang tersayang korang tu. Tapi aku dah insap, dah noted all the 'flag' date. Tak salah pon kalo laki pon bersifat/sikap romantis, biarlah orang cakap jiwang karat ke jiwang.net, janji dapat membahagiakan orang yang tao menghargai kamo..dot!

*monolog JMR...~

15 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

Ehemmm!
Bila saya dapat rasa nasi minyak JMR??

Love,
PojiePooh Abdullah

J.M.R said...

tunggu tahun dpn la bro!!!hahaha

fie said...

selamat ulang tahun!

ken said...

happy anniversary =)

lionteen said...

klau sy sudah merajuk..hehe

Miss Fairladyjim said...

tapi miss jim terbalik... mr jim yang lebih ingat...hehehe sorry amat buzzy..tapi later miss jim pujuk lah sbg penghargaan kepada mr jim...~~~

J.M.R said...

lionteen: heheh..seb baik si dia tak suka majuk..tp kdg2 terpksa gk pk idea nk mujuk..huhuhu

Cik Norfa said...

aku suka romantik2 ni. dan berharp my cinta jgk romantik. tp dia tak suka tunjuk. mslh aku skrg ialah, aku sgt pelupa jd bab2 nak ingat tarikh, nak ingat tmpt dating ke, kejadian lucu ke..memang fail. si dia tlg ingtkan. jd aku kira dia bukanlah romantis, cuma daya ingatan sgt kuat. hahahaha

DaWia HoNeypUtRi said...

salam..
heppi aniversaray :)
moga bahagia selalu dengan yang tercinta..

romantis..siapa tak suka..
hehe :D

.s.o.f.i.a. said...

nak kena mintak Miss Tan (sejarah) ajar pegang rotan dulu kot, baru ingat tarikh2 semua.......... he he.......

romantik ka tak tak penting, janji sama2 sayang menyayang kan?????

happy anni-BERSERI bro!!!!! salam sayang to nunu....

ardinihumaira said...

kalau dni, tak kisah... asalkan si dia sayang dni sudah cukup.. memang tau lelaki bab2 remeh cemtu dia tak berapa nak reti... dni kasi setahun tah berapa keping kad untuk deen. dalam 5 tahun,. dni baru dapat 3 keping. miahahaha... sabo je la.. tapi, sekali dapat memang rasa eh ehhh cutenya dia... tetiba kasi kad. mimpi eyh? opsss ;p

ザ-sylver-shooter said...

kadang2 boleh salahkan pompuan gak, yelah orng pompuan melayu ramai je yang kasor..bile laki nak romentik romentik skit , derng kata gatal la, miangla, gedikla, yang ckp direct 'lemas' pun boleh thn juga..Nilah yng sikit sebnyak mempengaruhi moral laki jadi romantik..

Tapi laki pun jgnlah dungu sgt, instead pompuan suke giler kot( dlm hati)..kene pandai baca time bile dia suke time dia tak..



hahaha, ape aku merepek ni..sorila JMR tkde niat nk sound sape2 ..huhuhu..

darkbatman said...

eh bro, ak ingat ko dh kawen?hehe..
happy anniversary..kawenla cpt2 bro..

enyheartsdiamond said...

:')

Kaseh NazLieza said...

ooooh...boleh terlupa ea...ni yg cik tersayang leh tukar jd hulk..huaaaa