Tuesday, September 28, 2010

KEBAB KING

KEBAB KING atau Raja Kebab..betul2 rajakah atau sekadar gah pada nama...
Oh no no no, ini bukan review untuk produk makanan, samada berbayar atau tidak, ianya adalah BUKAN. Tapi aku suka makan. hahahah..aku lagi suka kalo ada orang teman aku. Tapi bukan ko,ko atau ko, tapi dia..haha..sesapa je lah. Janji aku selesa. Since pas raya ni, jadual aku melangut kat GSC/TGV/Cineleisure sangat terhad ye. Selain drp tiket wayang free dr Nuffnang (aku suka Nuffnang, coz aku slalu je dapat..hahaha), untuk sponsor2lain(aku ada spnsor tetap tao..hahaha) &juga sponsor wallet sendiri, hanyalah di hujung minggu. O yeah..dan biasanya timing aku di waktu petang. Agak2 2,3 jam pas lunch, so takde la rasa lalok sangat kan. Baru la ada feel...
Tapi biasanya, b4 masok hall, aku akan cari something yg leh wat lapik perut luh sebelum dinner. Omputih kata, "tea time" , orang melayu cakap, "masa teh".silalah jangan percaya sangat frasa ni. hikhikh.

Tara..last wiken ,ni menjadi santapan, Kebab Raja..atau dalam bahasa omputihnya..ahh...banyakla..korang lagi pandai bahasa omputih maa...

Terasa nak pekena kebab brand ni pas terbaca review 3,4 orang blogger. Pandai korang ek, cakap terbaek la, sedap giler la, terbaik dr ladang la..inti banyak la..dan berapa banyak lagi la..hahaha..tapi memang korang ni banyak kecadak la kan..RM6 untuk inti ayam, bagi aku tak berbaloi pon..tak tao tang mana yg tak berbaloi, tapi kalo nak cakap ayam dia tak rasa ayam, pon bley gak, tapi takkan rasa kambing lak kan, melampau la u nih kan..erm..tu bg aku la kan, lain orang lain citarasa, betol x?hehehe..

Rasanya kebab makcik yang kat depan masjid TTDI time solat jumaat lagi best kot. RM2.50 untuk daging yang dipotong-potong halus. Kalo beli 2, baru RM5, kenyang sampai ke petang. Auww..meleleh air liur aku nih weih. hahaha..tak sabar nak tunggu Jumaat nih. Yes...opss...lupa lak ri Jumaat ni aku off..yabedabedooooo.....:-)

15 comments:

.s.o.f.i.a. said...

apa kata junior belanja senior king kebab nanti......????? then i blanja u balik......

orang kata kalau makan orang belanja rasanya sedap...... ha ha......

Sharinginfoz said...

suka makan lamb kebab kat jalan TAR

nUR_rOsALiNdA said...

Kebab pasar malam sedap...
Lagi2 kalau mayo dia selambak...ekekekeke~

Lagenda said...

A'a..kebab pasar mlm lg besh mamam..

Nina Nurziana said...

kebab!!! lapa skrg!!

Hezesuze said...

tak pernah try daging kebab yg branded..hanya beli kt pasar malam jek...huhu

itupun dah sodap kt tekak weols..ke uols nk banje weols nie?? wakakaka

Redbloodsnow said...

adeh! terliur tgk. lom pnah lg nelan benda alah nih taw bro...sobsobsob. ngidam sudah :(..hehe

NuNu EeRa said...

kebab kat kafe bmi lgi sdp..;)

ardinihumaira said...

huiyyoh! sedap tuh!

maslinamansor said...

aku rasa semua kebab sama jer... kecuali kyros kebab... :)

Peri PiA said...

penak jumpa kat OU,tak penah merasa lagi

Kite penah dgr org ckp "NgeTeh"..hehe

Syg Nuff juga WALAUPON xpenah dpt tiket wyg free hehe.Jard penah jmpt tgk dgn dia mase dia dpt tiket Prince Of Persia ;)

ken said...

yum yum.. mau makan! =)

Miss Q said...

RM6?? mak aih.. mahai nye! tp kebab memang best!

hit me

Kaseh NazLieza said...

sama la dgn hrga kebab kt uia...rm6...kebab kt uia blh thn la sedapnyer..tp penah rse yg lagi sedap dr itu...kebab pasar malam!..murah & sedap..i like..ahahaha

ibnu marzuki al firdaus said...

no halal logo @ cert?