Thursday, September 16, 2010

||INFINITIKAN PENDAPATAN ANDA! NUFFNANG @KOSMO ||

NUFFNANG Sdn.Bhd!!!..sapa tak kenal company ni kan. Maksud aku, blogger mana yang tak kenal nama syarikat pengiklanan nih. Makin hari makin berkembang maju kot. Hari ni, rasanya bukan blogger pon ada yang dah kenal & ambil tahu pasal Nuffnang. Nak2..dah banyak kali kuar berita pasal syarikat pengiklanan ni di paper2Malaysia, silap2 Harakah pon akan kuar gak nanti..silap2 la, aku tak cakap betul pon..huhuhu..
||klik KOSMO! untuk berita lanjut ||

Hari ni dah lebih 100ribu blogger yang berdaftar bawha Nuffnang. Pertambahan yang makin meningkat. Pas kuar paper ni , tak mustahil kalo bulan depan, blogger yang berdaftar bawah Nuffnang ni meningkat 2kali ganda. Nak-nak tajuk berita pon cam dah best kan - PENDAPATAN LUMAYAN DENGAN NUFFNANG. 

Tapi percayalah, nak jadi top blogger cam redmummy.com , proudduck.com, beautifulnara.com dll, bukan satu kerja senang woo. Banyak pengorbanan & usaha kena lakukan. Tengok la kak red & top blogger lain, sanggup bersengkang mata sampai kol2pagi woo semata-mata nak pastikan blog update on time. Then pagi2 nak kena bangun awal lak nak masuk ofiz. Jangan ingat blogger takde kije tetap lain lak ye. Ramai gak blogger yang berblogging as a partime job, tp pendapatan dr blog melebihi perkerjaan tetap. Dan pasti ramai yang tertanya-tanya kenapa tak resign saja & berblogging as fulltimer. Ha..jawapan dia ada bermacam variasi.  

Once you R a blogger, uolls akan tau jawapan tepat dia... 

Timothy Tiah, boss bersama Nuffnang ni muda lagi beb. Baru 26tahun!!! Aku tertarik dengan kata-kata dia dalam KOSMO! ni, juga dipetik oleh SharingInfo..

"Bagaimanapun, untuk berjaya sebagai blogger yang berpendapatan tinggi, seseorang itu mestilah bekerja keras dan mewujudkan blog atas sebab yang betul. Ini kerana sekiranya blog diwujudkan semata-mata untuk mencari keuntungan, ia tidak akan berjaya,"

Renung-renungkan dan selamat beramal. TQ Nuffang gak for this chances, kira cam 2nd majikan aku gak la kan..hehehehe :-)

5 comments:

ardinihumaira said...

setuju ;) dni pun blogging sekadar hobi yang berfaedah. kalau nak harap 100% income daripada berblog, memang tak boleh. ada pasang surutnya. ^__^

relevan said...

Salam..betul2..ayuh majukan pendapatan dengan berblog..tapi kesabaran paling utama..

.s.o.f.i.a. said...

nak dapat first cash out pun merangkak berguling...... nak jadikan blogging a full time job??? mungkin tidak..... he he.....

Sharinginfoz said...

yang penting minat, pas tu income datang sendiri kan

Lagenda said...

Betul..mulakan dgn minat then enjoy dgn apa yg kita buat, lastly baru le kenikmatan berblog ni dibyr dgn income yg keching $$ keching $$..