Friday, September 24, 2010

cerita :: Nuffnang, The American, Redmummy.com & keychain Paris :: dalam 1 hari..


Mungkin masih ramai blogger yang still bercerita tentang raya & kisah2 open house. Aku dah takde citer kot. Tukar lak. Cerita kedai kopi! Kenapa? Ntah...:-p

Cerita kedai kopi kali ni bermula dengan kisah pre-screening minggu ni. Arakian plan awalnya last week, tapi terpaksa ditunda ke kemarin (Rabu) coz film-shipping dari luar ada problem. Tapi aku tetap confirmkan kedatangan gk. Dah 2,3 kali terpaksa pass tiket kat orang lain. Ya, sharing is caring. Tapi minggu ni terasa nak pi gak, even penat masih terasa akibat keje last minit di ofiz. huh..nyampah tol, 5minit nak balik, baru datang bos suh wat itu la, buat ini lak. Seb baik dia bos je. huhuhu..
Satu je yang agak pelik utk prescreening kali nih. Biasanya (stakat yg aku join..), kalo kaunter bukak kol8.30pm, kol8.15pm dah penuh yang Q. Kali ni lain, 8.27pm pon Q pendek giler. Ada la 4,5orang yang ngh Q..pelik gak, tapi layankan ajer. Tengok poster cam dah gempak, tapi pas 2jam dalam Hall10, fuhhh...kalo la tak kerna nescafe kaw yang aku minum masa dinner, kompom half dr jalan citer, harem aku taktao, berdengkur la jawabnya! Kalo orang tny ok tak citer ni, kalo tak ikhlas, aku akan jawab "Ok kottt" tapi kalo ikhlas, " Tak ok kot"...:-p  Pape pon, TQ gak kt Nuffnang for the invi..
THE END aje citer tu, cam berpakat, sumer cam mengeluh jer. Aku igtkn aku sorang je feeling gitu. 1Malaysia tol korang.. Nak byr parking kete, terserempak ngn Kak Red a.k.a Redmummy & Sirman. Uiks, sambung balik luahan ketidakpuasan pasal citer nih. hahaha. Alang-alang kak Red nak pass carsticker, terus ke kete diorang sambil dengar bebelan kak Red pasal budak 23tahun nak nak try ngorat Kak Red..hahaha..lawak tol budak tu. Hightaste tol...hikhik..pape pon aku kagum ngan kak Red yang jalannya sgt laju, sama laju ngan mulutnya membebel mcm2 hal..tercungap2 aku nak memfollownya ke parking..hehehehe....
Taraaa!!! Ini prezen keychain yang ke-3 aku dapat minggu ni. Selepas si Tedi & boss aku yang kasi, kali ni Redmummy lak yang kasi. Dah rezki aku kot, dalam kete kak red menuju ke tempat parking kete kitorg, kak Red passkan gk keychain dari Paris ni selain dr carsticker. Huhuhu..rezeki sunggoh kali nih..heheheh..pape pon Redmummy mmg best..Ai read...Redmummy.com !!!!

Kesimpulan Of The Day : Kadang2 Tuhan Hilangkan teriknya sang mentari , dan Dia datangkan petir&Hujan yang membasahkan bumi, kita bingung, sedih & tertanya-tanya mana hilangnya si mentari, rupa-rupanya kita dihadiahkanNya sang pelangi Yang amat Indah sekali......

nwy, Thanx so much to Nuffnang & redmummy.com....

13 comments:

Lagenda said...

Kehadapan En JMR,

Sila amik maklum..MAK SANGAT JELES skrg. Sdg menangis2 di bawah meja sbb sedey x dpt sticker & keychain mcm JMR!

Huaaaaaa...

maslinamansor said...

Tang p movie tue tak terasa sanagt... tapi bila dapat jumpa kak red siap sembang lak tu... aku amatlah iri hati...!!!

NuNu EeRa said...

the american aka sepi.. u yg ckp..

Matjoe said...

jeles aa ko dpt present dari rm,

ko kasik aku sticker i read jmr23.com

aque said...

suke keychain tu... hehhehe..

- zuriey - said...

ptut tak ramai org..tak best rupanya.. best dia dapat ole2 dri kak red

naz said...

fuyooo mentor blogg tuuu haha wa caya sama lu

lAl said...

eceh.... baguih la nak..ahahahaha...

.s.o.f.i.a. said...

jeles tahap nak bakar blog nie...... naseb bek teringat kenangan manis bersama waktu kat faris dulu, kensel.... he he......

ishiko said...

eiffel tower tu.. huhu..

enyheartsdiamond said...

saya tak baca redmummy :')

Anna Boleyn said...

ngeh negh ngeh. tak best sgt ke citer tu. waa..dpt present dr rm. jeles wooh. ;p

DKosongLapan said...

errr...mane ceghite (cerita) pasei (pasal) nuffnang nye???

Raya ndulu raya sekarang