Sunday, August 1, 2010

Tips mengisi keBOSANan di hari Sabtu

Ahakz..dah abes hari Sabtu. Dah pagi ahad pon kan. So, camana hari Sabtu korang? yela, semalam la, takkan minggu lepasnyer lak kan. outdated lah tu. Ok2..takyah jawab, nanti aku lak yang jeles ngan kemeriahan Sabtu korang. Family day, dating day segala bagai la kan. 1st half semalam, tahap bapak cipan aku buhsan, dari pagi sampai tengahari dok ngadap lappy. Sejak dua menjak ni, hidup aku memang ngadap lappy je, dah buhsan, agak-agak bila nak ngadap IPAD lak ye?
"Kusangkakan hujan sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari." Sebelum tengahari, Mofarad Ruslin, dah post sesapa nak join shoot portraiture kat Tasik Titiwangsa. Wah, ini sudah bagus. Terus contact untuk pengesahan kehadiran. Gituuuu..Tenkiu for the invi bro!

Kehadiran adakah melebihi 5orang. Not bad di hari minggu gini. Mungkin diorang berada dalam mode aku gk kot, 'keBUHSANan di hari Sabtu!' Seb baik ada kamera gedabak saiz ni, leh gak join2 geng gini, leh gak tambah ilmu gambar & leh gak kenal kekawan baru. Betol kata Mat Joe dalam previous entrynya, main DSLR ni pon kira satu investment gak, tu pon kalo pemilik tao nak manipulate kamera gedabak besar tu. Selain hobi, DSLR ni leh je kalo nak create side-income yang leh tahan gak kenotan bad dia. Tapi investment paling best bila keadaan gini, leh jumpa kawan2 baru, leh belajar benda baru, leh share2apa yg tao & leh gain experience baru. Tak caya, belilah satu, kita kuar outing reramai. OritE?

Ni ha salah satu output yang aku suka semalam. High angle, tak guna tangga, tak guna high heel, just angkat kamera atas model muslimah tu. Aku suka, bukan bermakna korang suka gak ka..hikhikhik...


KeBOSANANan semalam jer ye. Hari ni ari Ahad dah, dah tak buhsan.Sebab..ermm..sebab..ala...sebabnya aku ada orang teman rini..hahaha..Petang ni ke Istana Budaya, layan teater CUCI The Musical 2, dan malamnya kita ke Hard Rock Cafe Kuala Lumpur, celebrate party besday Dayang Nurfaizah..Ahakz...Dah la ye..gtg..later aku update tidakBOSANan aku rini lak..hikhikhik


||untuk lain2photos, leh je klik kat menu tab JMRphotography kat atas tu. Tuu atas ttuuu....!||

8 comments:

Snowwhite Zone said...

travel blik ipoh!

velasrizal said...

saya tidor aje klo cuti hahah..

Kad Touch n Go Petronas Edisi Mercedes GP Petronas

a kl citizen said...

ada kamera yang cinonet je...

terbaru dari saya : kehilangan seluruh hidup

~ ReD ~ said...

aku bosan gak x keluar ke mana2 kalau cuti2 ni. gaji x masuk lg, so, dok je la diam2 kat umah..

.s.o.f.i.a. said...

jumpa malam nie bro!!! jangan lupa citer pasal CCTM2..... teringin nak pi gak tapi tadak masa.....(konon!)

cik helena said...

bile nak jadikan saya model nih>?wakaka

kakachan said...

tangkap gambo model tu utk saje2 ke utk majalah yg ramai2 tu.
slalu lalu putrajaye,slalu gak nmpak situation mcm tu.

mummysyafie said...

saya tengok kick boxing hari sabtu dan ahad. xtivt yang tidak pernah saya buat sebelum ini..hihihi..