Tuesday, August 10, 2010

Sehari sebulan Ramadhan...

Aiyak..seb baik hari ni tak wajib berpuasa lagi. Just dah jadik kepada sesapa yang perlu ganti puasa untuk Ramadhan tahun lepas je. Kamo sudah ganti abes ke kak? Abang? Eh..abang pon kena ganti gak ye..owh..gastrik ye. Tapi tahun ni doktor dalam tb cakap, no more gastrik time bulan pose ye, itu hanya alasan kemalasan utk orang yg berkemampuan tao..
Aduh walawei..tengok2..perghh..sos blackpepper ngan chicken chop cordon blu. Eh, ke chicken chop ngan sos blackpepper? Pa pe je la ek..naper cordon blu? Ntah la..aku pon tak tao, kalo kat kedai yang ada kapal tu, namanya Chicken Chop Golden Blue, tapi kat HR Steakhouse Kg Baru ni, namanya Chicken Chop Cordon Blu, RM7.50 saja. Kalo ko makan dua, RM15 ye! :-p
Series aku tak sabar nak sambut Ramadhan AlMubarak. Tu pasal, semalam, aku makan malam kat HR Steakhouse ni dalam kol 7.30malam. Nak amik mode puasa, dari pagi, memang aku tak rest sgt, badan pon penat2. Dengar azan dari Masjid Kg Baru(psstt..amikkan aku bubuk lambuk kat sini esok gak ye...), baru sedut minum jus epal ye. Fuhh..terbaik...rasa dah nikmat pose sehari walaupun kol10am, roti telur mamak ngan nescafe! hahahaha...

Yey, malam ni dah leh berterawih. Pagi esok dah leh bersahur. Kena bangun sahur ye, sunat tu, jangan x bangun lak ye. Kalo berniat pose tu, eloklah berniat untuk sebulan terus, then hari-hari niat gak. At least, kalo tertinggal, nawaitu korang dah ade. Eh, tertinggal niat la, bukan puasa!!!

**psssttt...gambar ni untuk stok hari ni je tao. Jangan lak tengok siang esok. Tapi kalo nak gk, tanggung sendiri la ye...hikhikhik

12 comments:

ardinihumaira said...

fuhhh fuhh fav dni tu.. time posa kalo tengok makanan ni konfem kecur air liur ;p


selamat menyambut ramadhan al mubarak

baincardin said...

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak! :)

cik selamah kundang said...

slm ramadhan

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

selamat menyambut Ramadha semoga Ramadha kali ni kita sama2 memperoleh keberkatan daripadaNYA

cik GULA-gULA said...

selamat menyambut ramadhan:)

maisyara Pot! Pot! said...

sedap yeeee. dah terliur ni. :P







* selamat berpuasa dan selamat menyambut ramadhan al-mubarak ye? :)

Mummy Hanny said...

Ah, merindui kedai ini...nostalgia makan masa blaja UKM dulu

budak kampung said...

mak cakap belanje org ni dapat pahale...bile nak belanje kitorang???hehehehehe

Oong-ong said...

hohohoh..jgn lah entry2 pasal makan bulan pose nnt ek..hehe

Kaseh NazLieza said...

selamat mnunaikan ibadah bpuasa..

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Selamat menyambut bulan yang mulia bulan ramadhan..
jangan lupa puasa besok..hih

Pak Cik yang Glamour di Bulan Puasa dan hari raya

Sharinginfoz said...

memang sedap bro, jangan post benda alah ni masa puasa ya bro

UV Hampir 1,000