Monday, August 9, 2010

:: Raya sebelum berpuasa Ramadhan ::

Tenung puas-puas luh ye, lusa dah tak leh dah. Dah masuk bulan Ramadhan al-Mubarak, takleh la dok imagine kesedapan makanan lama-lama. Gamabr di atas menunjukkan rendang yang aku&kawan-kawan santap semalam. Dibawakan khas oleh si Cutat, katanya buat sendiri, yela kan..sedaranya buat untuk dijual, memanglah namanya buat sendiri, bukannya ko yang buat..Ada beza tu kan?...

Wah, bila makan lemang & rendang ni, dia punya feeling raya lain macam sket. Pasang lak lagu raya. Seb baik tak pakai baju raya jer. Kalo tak, dah leh wat rakaman Melodi Raya kot..tapi kalo tengok ngan etika berpakaian kat bawah ni, memang taklepas pon nak masuk studio, ngan bersinglet dan bershortpant saje. Takpe, janji feeling tu ada mari..:-p
So, camana ngan persiapan raya korang? Huh, pose pon belum start, dah tanya persiapan raya ek si JMR ni. Betul la kan, jangan nak hipo2 lak ye. Rasanya ramai dah pon yang shopping sakan untuk raya nanti. Dah siap testing baju nak pagi di pagi raya. Best2..ek?..Persiapan mestilah dari awal-awalkan, kalo nak buat last-last minit memang kelam kabut la jawabnya. Kalo tak, takdenyer nak jamm giler babeng kat area Jalan TAR tu. Takkan shopping nak beli lauk bukak pose lak kan ritu?:-p

WELCOME & AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN aL-Mubarak... 

Kumengharapkan Ramadan kali ini penuh makna......

9 comments:

Salmia said...

sedapnya lemang!

MiszNoRuL said...

sudah beraya la haha..
sy nk klik LIKE dekat statement JMR "kalo tak, takdenyer nak jamm giler babeng kat area Jalan TAR tu "
mmg jam gile2 dr 2 minggu lepas..dh la jumaat n sabtu aritu sogo wat s-card sale..mmg padat memadatkan saja..huhu

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said...

Selamat berpuasa..hehe..cam sedap jak lemang tue...

ezam said...

umah dah siap cat awal2.

langsir 2-3 pattern dah siap tempah n gantung terussss.

emak dh bagik hint2 soh beli sofa baru


hrmmmmm..mmg persediaan awal giler babeng...

ermmm puasa taon lepas semua dh abes ganti dah ke???

maslinamansor said...

selamat menyambut bulan ramadhan...

Amboi, melantak tak ingat dunia....

..nOj.. said...

ah gwa takleh tahan tul kalo gambar lemang + rendang ni. kalo sesape letak gambo ginih bln pose nanti, mmg kompom mengundang kemarahan ni

mummysyafie said...

hahaha...memang gempak la tajuk entry ni jamar. macam esok tak de lagi..

uii..sekrang ni tengok mmg leh tahan. tapi kalau time pose nanti, mau nya meleleh air liur.

ardinihumaira said...

nak mintak sket.. sobb sobb.. terliur ni... gulppp

shopaholic said...

btul 2.. sy pun ade tmn 'kwn' shoppin raye, bli bju mlyu warna purple ari 2 n kemeja petak2 merah, tdi..;)