Thursday, August 5, 2010

[PreViewScreening] TEKKEN bersama Nuffnang

JMR rating :8 / 10
 TEKKEN - satu jenama yang tidak asing bagi aku. Sejak daripada zaman Playstation sampailah PS3. Ni le peberet game aku selain drp Need4Speed. Semalam, preview screening bersama GSC&Nuffnang, memang aku tak lepaskan peluang la. Though, dr awal lagi, aku baca review, rata-rata cakap macam tak best je, based on experience ngan Street Fighter dan 2,3 movie yg diadaptasi dari game. 

Permulaan dan pengakhiran amat aku tak suka dalam TEKKEN ni. Rasanya cam tak kena je ngan intro TEKKEN ni, olahan untuk perkenalkan Jin Kazama & maknya. Cam kelam kabut je scene Anvil kena serang ngan konco-konco Kazuma, bapa biologikal Jin Kazuma. Tapi kalo bab fighting dalam gelanggang yang aku suka. Aku dapat rasakan feel nak belasah orang. Gaya & taktikal Jin Kazuma pon leh tahan. Yoshimitsu pon leh kalah beb. Cayalah..no wonder la gadis tak cukup kain, Christie Monteiro leh ada feeling kat dia. Tak berkelip tengok Christie Monteiro wok!hahahaha...btw, moral dalam citer ni, kalo dalam hati ko ada rasa dendam&marah yang tak terkawal, mustahil untuk ko menang sesuatu game/permainan. Faham tak maksud dia?

Pape pon, dah tiket FOC kan, takkan nak kasi bad review sangat. Boley la kalo nak layan. Seb baik ada adegan fighting, tu yang buat aku enjoy ngan citer gini. Yela kan, kalo takde fighting, dah bukan namanya TEKKEN la gitu. Survival is NO GAME!

14 comments:

~ ReD ~ said...

hahah..christie montero! watak yang paling aku suka!! miahahaha.. itulah pilihan watak aku ms buat post utk tiket ni..wakakaka..

cis2! mcm mana aku boleh x kenal watak kegemaran sendiri!

maslinamansor said...

aku tak kenai satu nama pun kat atas... t
tak pandai main PS

darkbatman said...

christie montero d hati weh.. ahahaha

Ery Farieha said...

ohh
cam x bpe best ek??

ardinihumaira said...

beshhhnye! ^__^

Dila.13 said...

Hi JMR,

Thanks sebab bagi review yang adil dan saksama.. kena dengar sendiri dari orang yang gilakan Tekken. Saya tengok trailer fighting scene memang menarik tapi was2 takut jalan cerita longgar. So, dah dapat conclusion untuk tengok semata-mata nak tengok orang berlawan. hehe.. minat ninja assasin sebab itu jugak. berlawan :)

daydeck86 said...

sib baik aku tak g semua ckp tak best

JAI said...

Off record! Putih dah cantik kena cari yang ada kotak bro..nampak tersusun sikit..

kak ina kl said...

he...hiii nasib baik akak tak apply ..klu idak tentu anak frust giler

.s.o.f.i.a. said...

aku baca2 secara tak ikhlas post nie sebab tak interested ngn tekken review..... tunggu citer the expendables la plak...... yang tu memang aku ikhlas tunggu review dia..... he he.....

mummysyafie said...

bagde nuffnang tu takde tuk akak ke JMR? hihihihi

J.M.R said...

mummy : kalo akk nak, leh je..ada byk gk ni..hehehe

Tupai Karan said...

hai tuan tanah.. aku pun da pi tengok filem ni kemarin.. woo sedihnya tak menepati expectation.. tapi buleh la layan..

nih my review utk filem ni, senang2 mai komen blk k :
Lagi-Lagi Tekken

Melati Qistyna's Mummy said...

hoho, dh tgk tekken ekkk.... best ekk??? kite pown nk nengok gak la... :P